Άφιξη του Πρωθυπουργού του Ιράκ στο Ραμαντί έπειτα από την απελευθέρωση της πόλης

15:23 29/12/2015 - Πηγή: iPop

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Haider al-Abadi, αφίχθη υπό τη συνοδεία ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, στο Ραμαντί λίγες ώρες μετά την πλήρη απελευθέρωση της πόλης, η οποία βρισκόταν από τον περασμένο Μάιο, κάτω από τον έλεγχο δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, έφτασε στο Ραμαντί με ελικόπτερο, μια ημέρα μετά από την πλήρη απελευθέρωση της πόλης, έπειτα από εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ιρακινών δυνάμεων.

lang="en">Iraqi prime minister lands by helicopter in Ramadi, day after city’s liberation from Islamic State group https://t.co/wmtuQ1tdHG

BBC Breaking News (@BBCBreaking) December 29, 2015

O ιρακινός πρωθυπουργός Haider al-Abadi, πρόκειται να συναντηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην απελευθερωμένη από τις δυνάμεις του ISIS πόλη, με άντρες των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή καθώς επίσης και με ιρακινούς αξιωματούχους.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, δήλωσε πως η απελευθέρωση του Ραμαντί, αποτέλεσε «ένα ισχυρό χτύπημα» ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με την ανακατάληψη της πόλης από τις ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση του Ραμαντί στο Ιράκ, από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα, ενώ την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, εκπρόσωπος των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, ανακοίνωσε πως υψώθηκε η ιρακινή σημαία στο Ραμαντί, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Ναι, η πόλη Ραμαντί απελευθερώθηκε. Οι ιρακινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις ύψωσαν τη σημαία στο κτιριακό συγκρότημα στο Άνμπαρ.

The post Άφιξη του Πρωθυπουργού του Ιράκ στο Ραμαντί έπειτα από την απελευθέρωση της πόλης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > iPop