Άδειασαν τη βιτρίνα του Πειραιά από πρόσφυγες και μετανάστες

17:16 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε η εσωτερική μεταφορά προσφύγων από την πύλη Ε-2 σε άλλους χώρους του λιμανιού. Σύμφωνα με τον τελευταίο υπολογισμό τα άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τις 54.000.

Η Ε-2 είναι πλέον άδεια και οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Ε-1 αλλά και στην πέτρινη αποθήκη του λιμανιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του λιμενικού τα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν ήταν 450.

Γιατί άδειασαν την πύλη Ε-2;

Στόχος είναι να καθαρισθεί και να απολυμανθεί το σημείο με τη βοήθεια ειδικών συνεργείων καθαρισμού του Οργανισμού

Λιμένος Πειραιώς.

Πότε θα συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά;

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας τόνισε πως πιθανό θεωρείται η μεταφορά των ατόμων στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά να γίνει την Τετάρτη ή την Πέμπτη ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών που γίνονται στο κέντρο φιλοξενίας.

Τους 54.062 έφτασαν οι πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Να τονισθεί πως τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Ειδομένη μετά τον τραυματισμό του Σύρου πρόσφυγα τη Δευτέρα, ο οποίος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Άδειασαν τη βιτρίνα του Πειραιά από πρόσφυγες και μετανάστες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα