Will Smith: Το χαστούκι που επισκίασε τη λάμψη της βράβευσης. Τι θα έλεγε ο θείος Όσκαρ;

17:58 28/3/2022 - Πηγή: iPop

Τα βραβεία Oscar είναι το μεγάλο γεγονός του πλανήτη. Έμπνευση, λάμψη και κάποιες φορές και ευτράπελα. Όπως το χθεσινό περιστατικό με το χαστούκι στα Όσκαρ που είναι το μεγάλο θέμα συζήτησης από όλους. Η μόνη λέξη που σκέφτομαι για το συγκεκριμένο θέμα είναι «άβολο». Συνήθως

όταν είμαστε παρατηρητές σε μια τέτοια κατάσταση θέλουμε με κάποιον τρόπο να ανοίξει η γη να μας καταπιεί,να μην βλέπουμε και να μην ακούμε άλλο αυτό που συμβαίνει ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς.

Το χαστούκι στα Όσκαρ

Φαντάζομαι ότι η βράβευση με το βραβείο Όσκαρ είναι μια μεγάλη στιγμή για έναν ηθοποιό. Ίσως είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που έχει καρφιτσώσει στο vision board του. Ή η στιγμή της απονομής του είναι κάτι που έχει προβάρει άπειρες φορές στο μπάνιο του.

Η χθεσινή βράβευση του Will Smith όμως επισκιάστηκε από το χαστούκι προς τον Chris Rock. Μια πολύ άβολη στιγμή για την οποία κανείς δεν θα ήταν περήφανος. Δεν θα δικαιολογήσω κανέναν τους.

Πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να κάνουμε χιούμορ με την εμφάνιση του άλλου

Παίζει πολύ στα Stand Up Comedy και ποτέ δεν το βρήκα αστείο. Δεν μπορώ να γελάσω επειδή κάποιος έχει κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το βρίσκουν αστείο κάποιοι άνθρωποι. Ακόμα και αυτοσαρκασμό να κάνει ο κωμικός, δεν είναι αστείο και να καυτηριάζει το βάρος του, το ύψος του, την πυκνότητα των μαλλιών του, δεν είναι αστείο!

Τα βραβεία Όσκαρ όμως δεν είναι η σκηνή ενός Stand Up και αστεία για την εξωτερική εμφάνιση οποιουδήποτε ανθρώπου δεν έχουν θέση. Πόσο μάλλον μιας κυρίας η οποία έχει ήδη μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ήταν άσκοπη αυτή η διαπίστωση του Rock και προφανώς ήταν αυτή που πυροδότησε την αντίδραση του Smith. Σε αυτό δεν αμφιβάλλει κανείς.

Oscars 2022: Όλοι οι νικητές και η σοκαριστική στιγμή που ο Will Smith χαστούκισε τον Chris Rock

Η βία

Η βία είναι μια συμπεριφορά που δεν είναι αποδεκτή και αυτό είναι κάτι κοινώς αποδεκτό. Γι αυτό περάσαμε τόσα χρόνια εξέλιξης για να μπορούμε μέσα από την επικοινωνία να μιλάμε για πράγματα που μας ενοχλούν να συζητάμε και να λύνουμε ειρηνικά τις διαφορές μας.

Θυμός! Ένα δυσάρεστο συναίσθημα που παλεύουμε να του δώσουμε τη σωστή διάσταση. Να μη το φιμώσουμε αλλά και να μην το αφήσουμε ανεξέλεγκτο να πάρει στο κατόπι του οτιδήποτε στέκει όρθιο. Η αντίδραση αυτή του Will Smith είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή. Ίσως έχεις συναντήσει και εσύ στο δρόμο σου ανθρώπους που ανίκανοι να διαχειριστούν τα οτιδήποτε αρνητικό, γίνονται έρμαια των συναισθημάτων τους, για ασήμαντους λόγους, όπως πχ κάποιο λάθος στην οδήγηση ή κάποιο λάθος που έκανε κάποιος στο σπίτι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είμαι πάντα με το μέρους εκείνου που δέχεται την προσβολή, τη βία και την κατάφωρη αδικία. Άλλωστε εκείνος που είναι ανίκανος να συγκρατήσει το θυμό του, δείχνει ακριβώς ποιος είναι χωρίς να πει τίποτα άλλο. Οι πράξεις του μιλούν από μόνες τους.

Ποιώ ήθος

Μπορεί η ουσιαστική έννοια της λέξης ηθοποιός να σημαίνει ποιώ ήθος δηλαδή δημιουργώ χαρακτήρα, αλλά μεταφορικά, εκτός της υπόδησης, δηλαδή του να κάνεις τον χαρακτήρα κάποιου άλλου, ουσιαστικά με όχημα την υποκριτική σου ικανότητα, οδηγείς εσένα και τον θεατή στο φως.

Θα το έχεις νιώσει, κυρίως στο θέατρο ότι αυτό που βλέπεις σε κάνει να θες να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, φεύγεις ξαλαφρωμένος και ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που ήσουν πριν δεις το έργο. Μου έχει συμβεί και με εμβληματικές ταινίες, σπάνια αλλά συνέβη και δεν ξεχνώ το συναίσθημα που βίωσα μετά από αυτήν την εμπειρία.

Ο Will Smith μόλις είχε κερδίσει ένα βραβείο, την μέγιστη ίσως στιγμή για την καριέρα ενός ηθοποιού για το παίξιμο και την υποκριτική του δεινότητα στην ταινία που ήταν υποψήφιος. Εντούτοις, η μελανή στιγμή της βράβευσής του, ήταν αυτή που επισκίασε και το παίξιμο και το ταλέντο του και όλα. Γιατί γράφτηκε στην ιστορία ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί επαγγελματικά να έφτασε σε έναν μεγάλο στόχο, όμως έχει πάρα πολύ δουλειά να κάνει με την αντιμετώπιση και διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων του.

Δεν είναι τζέντλμαν ο Will Smith και καμία γυναίκα δεν θα ήθελε αυτός που την συνοδεύει να φερθεί έτσι σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Εκτιμώ το γεγονός ότι ζήτησε συγγνώμη αλλά και πάλι η συγγνώμη δεν αλλάζει τα όσα έγιναν, πόσο μάλλον όταν δεν απευθύνει συγγνώμη στον άνθρωπο τον οποίο χαστούκισε.

Το χαστούκι στα Όσκαρ ήταν κάτι που θα θέλαμε όλοι να ξεχάσουμε και φυσικά είναι για άλλη μια φορά η απόδειξη ότι οι ηθοποιοί είναι απλώς άνθρωποι, όπως εμείς και όλα αυτά που βλέπουμε στις ταινίες και τα έργα δεν είναι τίποτα άλλο από έναν χαρακτήρα που υποδύθηκε ένας ηθοποιός άρτια.

Η Jada Smith μας εμπνέει μιλώντας για τον τρόπο που βλέπει την αλωπεκία στη ζωή της

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Will Smith: Το χαστούκι που επισκίασε τη λάμψη της βράβευσης. Τι θα έλεγε ο θείος Όσκαρ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα