Vote for Τήλος! Υποψήφια για βραβείο η Τήλος ως το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου

12:23 19/6/2017 - Πηγή: iPop

Vote for Τήλος! Υποψήφια για βραβείο η Τήλος ως το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου. Η απονομή θα γίνει αύριο, Τρίτη, στις Βρυξέλλες.

Μία μεγάλη διάκριση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ελπίζουμε να κερδίσει η Τήλος η οποία είναι ανάμεσα στα υποψήφια νησιά στον διαγωνισμό για υλοποιημένα έργα που εισφέρουν αποφασιστικά στον στόχο της ΕΕ για την ανάπτυξη της βιώσιμης ενέργειας μέχρι το 2020 και το 2030 (EU Sustainable Energy

Awards).

Η απονομή των βραβείων είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τρίτη, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της απογευματινής συνεδρίας του ευρωπαϊκού συνεδρίου για θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη ενέργεια EUSEW 2017.

Γιατί συμμετέχει στο διαγωνισμό η Τήλος;

Η Τήλος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης ενός πρωτοποριακού για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, φιλόδοξου σχεδίου για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των 800 κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, στο νησί υλοποιείται το πρόγραμμα TILOS, με βάση το οποίο στο ελληνικό νησί «θα εγκατασταθεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με τα περισσότερα στοιχεία του να έχουν εφαρμογή για πρώτη φορά στο νησί της Τήλου» όπως τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά-Αλιφέρη.

Η Τήλος θα είναι το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου και γι’ αυτό θα αποκαλείται και ως το πρώτο «πράσινο νησί»

Για το πρόγραμμα αυτό, που αναμένεται συνολικά να κοστίσει περί τα 16 εκατ. ευρώ, με περίπου τα 13 εκατ. περίπου να προέρχονται από προγράμματα της Ε.Ε, η Τήλος προτάθηκε για τη βράβευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το πρόγραμμα καθιστά το νησί της Τήλου ενεργειακά αυτόνομο. Θα απεξαρτηθούμε από ενέργεια παρεχόμενη, από τον «μαύρο χρυσό». Είναι δε άμεσα συνδεδεμένο με τη λογική που έχουμε ως αυτοδιοίκηση αλλά και κάτοικοι, μια λογική περιοχής χαρακτηρισμένης ως NATURA, Καταφυγίου Άργιας Ζωής. Το TILOS εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι ένα από τα τρία προτεινόμενα για το Βραβείο Βιώσιμης Ενέργειας» περιγράφει η κα Καμμά-Αλιφέρη.

The post Vote for Τήλος! Υποψήφια για βραβείο η Τήλος ως το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα