Trump- Putin συμφώνησαν για τη διαχείριση του συριακού

07:48 3/5/2017 - Πηγή: iPop

Η συνεργασία ΗΠΑ- Ρωσίας για τη συριακή κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι κ.κ. Trump και Putin νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

Οι δύο ισχυροί ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά για δεύτερη φορά από τότε που ο Trump ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος.

Ένα ακόμα ζήτημα που βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας τους ήταν η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι κ.κ. Trump και Putin συμφώνησαν την ενίσχυση των διπλωματικών τους προσπαθειών για επίλυση

της συριακής κρίσης, ενώ συζήτησαν και για την πρώτη τους συνάντηση, η οποία θα γίνει τον Ιούλιο στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στη Γερμανία.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει πως οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν «ένα φάσμα κρίσιμων ζητημάτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διεθνές επίπεδο. Η έμφαση δόθηκε στην προοπτική συνεργασίας των ρωσικών και αμερικανικών προσπαθειών στην μάχη ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία εντός του πλαισίου της συριακής κρίσης».

Απ’ την πλευρά του ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο πως οι κ.κ. Trump και Putin συμφώνησαν πως «όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να τερματιστεί η βία, στη Συρία και συζήτησαν την συνεργασία των δύο χωρών στην μάχη ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές σε όλη την Μέση Ανατολή».

Για τη Βόρεια Κορέα, «συζήτησαν για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την πολύ επικίνδυνη κατάσταση στην Βόρεια Κορέα», με το Κρεμλίνο ν’ αναφέρει πως ο Putin έκανε κάλεσμα για «αυτοσυγκράτηση και μείωση των εντάσεων».

The post Trump- Putin συμφώνησαν για τη διαχείριση του συριακού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα