Social media: Μήπως το Unfollow είναι το μόνο κουμπί που χρειάζεται να πατήσεις σήμερα κιόλας;

17:47 20/5/2022 - Πηγή: iPop

Η ψυχική σου υγεία μπορεί να κρύβεται σε ένα Follow ή ακόμα καλύτερα σε ένα unfollow! Όμως πότε να κάνω unfollow; Μπορεί να ακολουθούμε ένα σωρό κόσμο που μας εκνευρίζει, που δεν θα τον κάναμε παρέα αν τον βλέπαμε έξω στην αληθινή ζωή ή κάποια στιγμή δεν ταιριάζουν αυτά που σκεφτόμαστε. Προκειμένου να ανοίγω το Instagram μου και να βλέπω στο feed μου περιεχόμενο που με εκνευρίζει χίλιες φορές να πατήσω το μπλε κουμπάκι

του unfollow και να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του και προχωράμε κανονικά σαν να μην είχε συμβεί ποτέ αυτή η «ένωση».

Πότε να κάνω unfollow;

Κάνω Follow είτε από συμπάθεια, είτε επειδή μου έκαναν και ντράπηκα να μην κάνω, είτε τέλος γιατί αυτός που ακολουθώ ξέρει κάτι που μου δίνει έμπνευση, με κάνει και γελάω, ενημερώνομαι, διασκεδάζω. Αυτό φυσικά μπορεί να αλλάξει από την μια μέρα στη άλλη. Να ανεβάσει ένα στόρι που θα δω να μιλά για κάποια προσωπική αξία με τη οποία διαφωνώ. Unfollow λοιπόν, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δεν μπαίνουμε μέσα στον λογαριασμό μας για να γίνουμε έξαλλοι. Μπαίνουμε κυρίως για έμπνευση! Εγώ για έμπνευση μπαίνω τουλάχιστον. Τις τελευταίες μέρες βλέπω λοιπόν πολλές αναδημοσιεύσεις ανθρώπων από τα άδυτα των inbox τους, μας ανοίγουν λίγο την πορτούλα να δούμε τι αντιδράσεις μπορεί να δημιουργήσει μια άποψη που είπαν, κάτι που έκαναν, κάτι που πιστεύουν.

Το απίστευτο σε αυτήν την πράξη είναι ότι κάποιος κρίνει για το περιεχόμενο που ανεβάζει ο άλλος άνθρωπος, κρίνει την προσωπικότητα, όχι τη σελίδα και συνήθως πέφτει σε συγκρίσεις. Και αυτά δεν θα τα δεις στα σχόλια, θα τα δεις στο inbox του.

Unsplash / Solen Feyissa

Oι δυο εαυτοί μας: O ψηφιακός των social και εκείνος της αληθινής ζωής. Ποιος βγαίνει νικητής;

Κάτι κάνεις σωστά

Κάτι κάνεις σωστά φίλε μου που λαμβάνεις μηνύματα κριτικής από ανθρώπους που δεν τη ζήτησες. Κάποια χορδή άγγιξες με τον λογαριασμό σου, με την άποψή σου, με την ύπαρξή σου. Και στην ανθρώπινη φύση είναι η σύγκριση. Να τα βάλουμε να τα μετρήσουμε ρε φίλε, όπως κάνουν τα αγοράκια στο γυμνάσιο. Λες και τελειώνει το ταλέντο, η γνώση, η αγάπη για το συνάνθρωπο, οι αξίες. Δεν τελειώνουν ρε παιδιά, για όλους υπάρχει.

Και αφού ακολουθείς κάποιον άνθρωπο που κάνει σωστά τη δουλειά του σημαίνει ότι βρήκες κάτι καλό σε εκείνον. Μια ιδέα, μια δράση, κάτι που δεν είχες σκεφτεί και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Η γνώση είναι ανεξάντλητη και είναι δωρεάν. Δώσε αυτό που ξέρεις στους ανθρώπους χωρίς να περιμένεις τίποτα πίσω για αντάλλαγμα. Να είσαι καλός άνθρωπος και να μην ζηλεύεις την προκοπή του άλλου. Μπορείς και εσύ, αν ασχοληθείς με εσένα και δουλέψεις και εσύ!

Η Mel Robbins και εγώ

Μου αρέσει η τύπισσα αυτή. Μου αρέσει το γράψιμό της ο τρόπος που κάνει τις ομιλίες της, που χειρίζεται στα social της. Μου αρέσει και δεν τη ζηλεύω καθόλου. Λαμβάνω με τα τσουβάλια έμπνευση από εκείνη και την ευχαριστώ για όλα όσα μοιράζεται με όλους εμάς. Προφανώς είναι επιχειρηματίας και θέλει και να πουλήσει, δεν μας κοροϊδεύει όμως και δεν το κάνει εις βάρος μας. Σκέψου όλα αυτά που θα έχανα αν το σκεφτόμουν έτσι.

Φαντάσου λοιπόν να την βομβάριζα με μηνύματα και να της έλεγα: «Θες να φανείς και ό,τι κάνεις το κάνεις μόνο για την δική σου προβολή, δε σε νοιάζει για τους ανθρώπους, το κάνεις για τα λεφτά, είσαι influencer και όχι coach παρακίνησης και συγγραφέας, μας δουλεύεις».

Νιώθω λοιπόν συμπόνια για τον άνθρωπο που επιτίθεται σε έναν άλλο άνθρωπο που δεν γνωρίζει στα social πιστεύοντας ότι τον ξεσκέπασε τον άλλο άνθρωπο. Νιώθω λύπη. Και φαντάσου ότι αν δεν μπορεί να τη διαχειριστεί καθόλου όλη αυτή τη φήμη, την προβολή, την αναγνώριση, που βιώνει το άλλο άτομο, θα μπορούσε να πατήσει το unfollow και να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του σαν να μην είχε συμβεί ποτέ όλο αυτό.

Οι άνθρωποι που δίνουν

Διαβάζοντας βιβλία αυτοβελτίωσης, αυτό που κρατάω και λένε οι περισσότεροι συγγραφείς είναι ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι για να μοιραζόμαστε γνώση, πληροφορία, αγάπη, ότι ξέρουμε. Σπάνια θα βρεις άνθρωπο τόσο κρυψίνους που να μη θέλει να βοηθήσει το συνάνθρωπο. Και αυτό το κάνουμε οι άνθρωποι όχι από συμφέρον αλλά επειδή προσφέροντας πάμε ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοπραγμάτωσή μας.

Φαντάσου τι θα μπορούσες να λάβεις από αυτόν τον άνθρωπο που σκορπά τη γνώση μέσα από τον λογαριασμό του μόνο αν του το ζητούσες. Μια ερώτηση δρόμος και η ζωή σου μπορεί να είχε μια άλλη εντελώς πορεία. Αυτή της αλληλουποστήριξης, της προσφοράς, της αγάπης, του είμαστε μαζί, της αφθονίας. Λυπάμαι πολύ που διάλεξες την οδό του «δεν υπάρχει αρκετό για όλους, ας την πω σε αυτόν που τα κατάφερε» λες και η επιτυχία έρχεται κατά τύχη.

Είναι γνωστή η πεποίθηση με την οποία γαλουχήθηκες: Το νου σου κακομοίρα μου: «να μη σε καπελώσουν» «κοίτα να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά», « οι άλλες τα κατάφεραν, δες πώς θα φανείς και εσύ», «την είδες την κόρη της… κοίτα την πορεία σου». Παραδέξου το, τα έχεις ακούσει μια φορά στη ζωή σου και φυσικά πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι και ποτέ εσύ, γι’αυτό το νου σου!

Πού σταματά η οργή και αρχίζει ο κανιβαλισμός;

Unfollow και σώθηκες

Φαντάσου πόση σημασία δίνουν κάποιοι άνθρωποι στα social που τα παίρνουν όλα τόσο σοβαρά. Τα social media μοιάζουν λίγο με το να είσαι πλούσιος στη μονόπολη. Δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα με τα λεφτά της μονόπολης ούτε όμως και με τους followers στο Instagram. Μακάρι να καταφέρουμε να κάνουμε την μετατροπή μια μέρα και εμείς όπως οι ήδη εκατομμυριούχοι Influencers, θα ήταν πολύ πιο εύκολη η ζωή μας, αλλά είναι ουτοπία.

Κάνε το Unfollow σου λοιπόν, αν δεν αντέχεις να βλέπεις την επιτυχία των άλλων και μην τους στοκάρεις με κρυφούς λογαριασμούς. Συνέχισε τη ζωή σου με κεντρικό ήρωα στην ταινία της ζωής σου εσένα και κανέναν άλλο και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά!

Social media: Μήπως όλα αυτά που φοβάσαι ότι θα σκεφτούν οι άλλοι τα έχεις σκεφτεί πρώτα εσύ για εσένα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Social media: Μήπως το Unfollow είναι το μόνο κουμπί που χρειάζεται να πατήσεις σήμερα κιόλας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Social, Μήπως, Unfollow,Social, mipos, Unfollow