O Ούσκο το αρκουδάκι μπορεί πλέον και κινείται χάρη στο ειδικό αμαξίδιο του

16:17 31/5/2016 - Πηγή: iPop

Νέα ειδικό αμαξίδιο υποστήριξης κατασκευάστηκε από τον Αρκτούρο με στόχο να μπορέσει πια να κινείται ο Ούσκο, το αρκουδάκι που είναι μόλις ενός έτους και λόγω κατάγματος που έπαθε στην σπονδυλική του στήλη αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα κίνησης.

Να θυμίσουμε πως ο Ούσκο και είχε βρεθεί πριν από περίπου ένα έτος στην ΠΓΔΜ και αφού εξετάσθηκε διαπιστώθηκε πως είχε κάταγμα στη σπονδυλική στήλη.

Το ειδικό αμαξίδιο το οποίο βοηθά το αρκουδάκι να κινηθεί έχει κατασκευαστεί από την Μη Κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση που συνεργάστηκε

με τον Βασίλη Τζιγκούρη ο οποίος φτιάχνει αμαξίδια και για σκυλιά.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Πάνος Στεφάνου από τον Αρκτούρο τόνισε:

Έγιναν πολλές επαφές με εξειδικευμένους γιατρούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τον Ούσκο, αλλά δυστυχώς όλοι συμφώνησαν ότι καμία επέμβαση δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει να περπατήσει ξανά

«Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η λύση του αμαξιδίου που σχεδιάστηκε ειδικά γι’ αυτόν και του επιτρέπει πλέον να κινείται εύκολα, ανώδυνα και χωρίς να τραυματίζεται» πρόσθεσε.

Πλέον ο Ούσκο δείχνει να έχει προσαρμοστεί σε τέτοιο βαθμό με το καροτσάκι που μόλις το αντικρίσει, αναμένει σε συγκεκριμένη θέση για να του περάσουν τα ειδικά λουριά.

photo:FACEBOOK/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS

The post O Ούσκο το αρκουδάκι μπορεί πλέον και κινείται χάρη στο ειδικό αμαξίδιο του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα