O Fillon κι επίσημα υπό έρευνα | Ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του

17:05 14/3/2017 - Πηγή: iPop
| Ασκήθηκε

Κι επίσημα τέθηκε υπό έρευνα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Fillon, λίγες εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην χώρα. Στο πλαίσιο της έρευνας του ασκήθηκε δίωξη.

Σύμφωνα με την γαλλική εισαγγελία, της οποίας τις δηλώσεις επικαλείται το BBC, ο κ. Fillon είναι κι επισήμως υπό το καθεστώς έρευνας για τις πιθανές αργομισθίες της συζύγου του και των δύο παιδιών του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο υποψήφιος

για τη γαλλική Προεδρία θα πρέπει να δώσει το παρών στις 15 Μαρτίου ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων προκειμένου ν’ απαντήσει σχετικά με τη συνεργασία την οποία φέρεται να διατηρούσε με τη σύζυγό του στην Εθνοσυνέλευση και με τα δυο απ’ τα παιδιά του στη Γερουσία.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Fillon αφορά την κατάχρηση δημοσίων πόρων. Ο συνήγορός του σχολίασε: «Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε σήμερα το πρωί. Η διαδικασία επιταχύνθηκε ώστε να διεξαχθεί σε ήρεμες συνθήκες».

Μετά το σκάνδαλο το οποίο ξέσπασε για τον ίδιο και την οικογένειά του, ο Francois Fillon έχει δει τα νούμερά του να πέφτουν και πλέον οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν τρίτο πίσω απ’ την Marine Le Pen και τον Emmanuel Macron.

Ο Γάλλος υποψήφιος Πρόεδρος στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν θα λάβει μέρος σε ανακρίσεις, καθώς τις θεωρούσε ως μια προσπάθεια για να πληγεί η φήμη του.

The post O Fillon κι επίσημα υπό έρευνα | Ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα