New year’s resolutions: Βρήκα πού κάναμε τόσα χρόνια λάθος. Το μοναδικό tip που θα σου φέρει 100% επιτυχία

20:42 13/12/2022 - Πηγή: iPop

Μάντεψε πού βρίσκονται τα αποτελέσματα! Δεν είναι ούτε στα fancy ημερολόγια, ούτε στις τεράστιες λίστες με πράγματα που θες να πετύχεις φέτος και τα «To do», αλλά στις μικρές συνήθειες για την επιτυχία. Οι μικρές συνήθειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας.

Πόσοι από εσάς πετύχατε τους στόχους σας τον περασμένο χρόνο;

Σε λίγες μέρες έρχεται μια νέα χρονιά και κάποιοι αγαπούν το να θέτουν τις πρώτες μέρες του Γενάρη τους στόχους της νέας χρονιάς. Αγόρασες

το ημερολόγιό σου, κάθεσαι κάτω από το δέντρο με ένα κομμάτι βασιλόπιτα και γράφεις. Γράφεις, κάνεις όνειρα, σκέφτεσαι όλα αυτά που θες να σου φέρει η νέα χρονιά και περιμένεις. Περνάει ο Φεβρουάριος και ήδη έχεις απογοητευτεί. Γιατί τίποτα από όλα αυτά που έγραψες δεν έγινε. Μάντεψε το γιατί;

Πόσοι από εσάς θέσατε ως στόχο «Να χάσω κιλά», «Να αλλάξω δουλειά», «Να έχω πιο οργανωμένο το σπίτι», «Να αγοράσω σπίτι, αυτοκίνητο», «Να βρω τον έρωτα της ζωής μου»; Αν είχατε γράψει αυτούς τους στόχους, σηκώστε το χέρι. Πάμε τώρα να δούμε εσάς που ο στόχος σας επετεύχθη… Αν ήμασταν σε μια αίθουσα, τώρα τα χέρια φαντάζομαι που θα ήταν υψωμένα θα ήταν λιγότερα.

Θα ήθελα πολύ να πιάσω έναν έναν εσάς που το πετύχατε και να μας πείτε πώς το κάνατε; Και εσείς που δεν το πετύχατε, τι κάνατε;

UnsplashΜικρές συνήθειες για την επιτυχία

Εκεί κρύβεται η επιτυχία και αν τώρα ρωτούσαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πέτυχαν την περασμένη χρονιά αυτό θα μας έλεγαν. Δεν πέτυχαν επειδή είχαν γράψει τους στόχους κάτω στο χαρτί αλλά γιατί κάθε μέρα έκαναν μια μικρή αλλαγή σε παγιωμένες συνήθειες. Οι συνήθειες που είχες μέχρι σήμερα σου «δίνουν» τον άνθρωπο που είσαι σήμερα. Αν θες να είσαι ο άνθρωπος που γράφεις στο χαρτί πρέπει να υιοθετήσεις τις συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι σαν τον άνθρωπο που θες να γίνεις.

Λυπάμαι, ο δρόμος είναι δύσκολος. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την επιτυχία. Δεν μπορείς να πάρεις το ασανσέρ. Στόχος: «Να χάσω 10 κιλά». Γράψτον τον στόχο σου κάτω για να τον έχεις σαν φάρο, σαν οδηγό σου στο πού θες να πας.

Τι κάνω σήμερα (Συνήθειες φαγητού, άσκησης, ενυδάτωσης και τι αποτέλεσμα έχω. Γράψε τα κιλά σου σήμερα) Τι είδους άσκηση θα εντάξω στη ζωή μου Τι διατροφή πρέπει να κάνωΠοιος θα μπορούσε να με βοηθήσει- υποστηρίξει να χάσω τα κιλά; (Γυμναστής, προπονητής, διατροφολόγος, buddy, coach, βίντεο youtube)Πόσο συχνά θα κάνω άσκηση, πότε θα μαγειρεύω.Κάθε πότε θα κάνω αξιολόγηση και τι δώρο θα μου κάνω στο πρώτο σταθμό;

Σχετικά με τα κιλά, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η στέρηση δεν βοηθά, δεν το κάνουμε για να μας τιμωρήσουμε. Δεν κόβουμε το junk ως τιμωρία, δεν γυμναζόμαστε επειδή ήμασταν κακά παιδιά και φάγαμε περισσότερο. Αυτό το κάνουμε γιατί μας αγαπάμε και είναι ένα δώρο στον εαυτό μας. Το θέμα είναι να γίνει lifestyle και μια στο τόσο, όταν φτάσουμε στον στόχο, να μας επιτρέπουμε ένα γεύμα που δεν τρώμε κάθε μέρα. Αλλιώς είναι φαύλος κύκλος. Θα τα χάσεις τα κιλά σου και μετά φτου ξανα από την αρχή τα ίδια.

Πώς ορίζω τις μικρές καλές συνήθειες

Σήμερα τι έχω ως συνήθεια το πρωί όταν ξυπνάω; Βάζω αθλητικά και πάω για άσκηση ή πιάνω το κινητό και κάνω scroll down δίχως τέλος; Αν θες να βάλεις, πχ την άσκηση, στη ζωή σου όρισες ότι κάθε πρωί 8:30-9:30 θα είμαι κάθε πρωί στο γυμναστήριο και μετά θα αρχίζω τη μέρα μου;

Αυτή είναι μια νέα μικρή συνήθεια που θα σου φέρει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα συν τω χρόνω. Μη θαρρείς ότι θα πας μια μέρα ή μια βδομάδα και θα αλλάξει κάτι στη ζωή σου. Όμως θα φυτευτεί μέσα σου ο σπόρος ο οποίος θα ριζώσει και θα καρποφορήσει σιγά σιγά. Μέχρι που μια μέρα στις δύο εβδομάδες, θα σηκώσεις περισσότερα κιλά, θα τρέξεις ξαφνικά, ενώ μέχρι τότε δεν μπορούσες, θα ανοίξει λίγο η ευλυγισία σου. Και σταδιακά θα δεις και τις αλλαγές στο σώμα σου.

Η συνέπεια θα φέρει αποτελέσματα και αυτό δυστυχώς οι περισσότεροι δεν θα το δουν γιατί τα παρατάνε πριν προλάβουν να δουν το αποτέλεσμα επειδή δεν αντέχουν να περιμένουν να αποδώσει η διαδικασία. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Αν δεν το θες δεν θα το κάνεις. Μόνο ο άνθρωπος που θέλει και είναι αποφασισμένος θα πάρει αποτελέσματα και αν το θες πρέπει να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι δεν θα σταματήσεις αν δεν φτάσεις, κάνοντας κάθε μέρα ένα μικρό βήμα πιο κοντά στον στόχο σου.

Και αυτό ισχύει για όλους τους στόχους και όλες τις λίστες που θα γεμίσεις αυτήν την πρωτοχρονιά το τετράδιό σου. Σήμερα που εδώ που βρίσκεσαι σε έφεραν οι μικρές συνήθειες που είχες μέχρι σήμερα. Και μην θυμώσεις, μην στεναχωρηθείς, μην τα βάλεις με εσένα. Δεν φταίνε οι στόχοι, δεν φταίει το τετράδιο, δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από το πώς διάλεξες να μοιράσεις τον χρόνο μέσα στο 24ωρό σου.

Το σύστημα που κερδίζει! Πώς θα πετύχεις εγγυημένα τους στόχους σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο New year’s resolutions: Βρήκα πού κάναμε τόσα χρόνια λάθος. Το μοναδικό tip που θα σου φέρει 100% επιτυχία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα