Mini οδηγός επιβίωσης για όσους θέλουν να ξεκινήσουν το τρέξιμο

19:18 12/1/2016 - Πηγή: iPop

Αν θέλεις να ξεκινήσεις το τρέξιμο και απλά δεν το έχεις πάρει απόφαση, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις αυτόν το mini οδηγό συμβουλών, που θα σε πείσει μια και καλή να πάρεις την απόφαση που θα αλλάξει για πάντα την καθημερινότητά σου.

Το τρέξιμο είναι η νούμερο ένα σωματική άσκηση, η οποία έχει το δικό της πιστό και φανατικό κοινό. Όποιος από εσάς ήδη έχει ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, όχι κάπου κρυμμένο στην ντουλάπα του, αλλά σε περίοπτη θέση, μάλλον ήδη ξέρει για τι πράγμα μιλάμε…

Προκειμένου να πείσουμε

λοιπόν, όλους τους υπόλοιπους να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τη σωματική άσκηση και ιδιαίτερα το τρέξιμο, δημιουργήσαμε ένα mini οδηγό «εμψύχωσης»!

Επισκεφτείτε το γιατρό σας

Πριν ξεκινήσετε το τρέξιμο, κλείστε ένα ραντεβού με τον προσωπικό σας γιατρό, προκειμένου να ελέγξετε τη φυσική σας κατάσταση και να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία σας. Ο γιατρός σας θα σας δώσει εάν και εφόσον χρειαστεί όλες τις σχετικές συστάσεις.

Εξοπλιστείτε με το κατάλληλο ζευγάρι αθλητικών

Οι επιλογές είναι πολλές εκεί έξω και πολλές φορές αυτή η ποικιλία, μπορεί να σε μπερδέψει. Αν επισκεφτείς ένα κατάστημα αθλητικών ειδών, φρόντισε να αφιερώσεις τον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να δοκιμάσεις όσα περισσότερα ζευγάρια παπουτσιών μπορείς, για να βρεις το κατάλληλο για εσένα. Μη διαστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου υπαλλήλου! Σε αυτήν την περίπτωση η γνώμη του όντως μετράει!

Ξεκινήστε μαζί με έναν φίλο

Μια από τις συνηθέστερες δικαιολογίες, προκειμένου να μην ξεκινήσει κανείς τρέξιμο, είναι πως αυτό είναι κάπως «βαρετό». Και γι’αυτό σας έχουμε όμως λύση! Τι καλύτερο να μοιραστείς αυτή την καινούρια εμπειρία (εν καιρώ θα γίνει συνήθεια), με κάποιον φίλο σου; Αποφασίστε μαζί μια διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε παρέα και ξεκινήστε το τρέξιμο μαζί. Εάν έχετε ήδη κάποιον φίλο που του αρέσει το τρέξιμο, ακολουθήστε τον στις διαδρομές του, φροντίζοντας απλά να μην προβείτε σε υπερβολές αποστάσεων…

Διατάσεις, διατάσεις, διατάσεις

Όπως και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή σωματικής άσκησης, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, οι διατάσεις τόσο πριν, όσο και μετά το τρέξιμο, είναι ο νούμερο ένα κανόνας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί και «τραβήγματα» των μυών, καθώς μέσω αυτών εξασφαλίζεται η απαραίτητη ελαστικότητα των μυών.

The post Mini οδηγός επιβίωσης για όσους θέλουν να ξεκινήσουν το τρέξιμο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα