Τραμπ: Σήμερα η εξουσία επιστρέφει στον αμερικανικό λαό

19:05 20/1/2017 - Πηγή: iPop

Ο και επίσημα πλέον 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ, αμέσως μετά την ορκωμοσία του απευθύνθηκε στον λαό με μία ειλικρινή και καθαρά προσωπική ομιλία, όπως δηλώνουν οι άνθρωποι του επιτελείου του. Μίλησε για τα πρώτα σχέδια της Κυβέρνησής του, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας προς τον αμερικανικό λαό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε σε δύο Βίβλους, αυτή στην οποία είχε ορκιστεί ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν

αλλά και μία που του είχε δωρίσει η μητέρα του το 1955, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον Αμερικανικό λαό και παραδεχόμενος ότι έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες, τις οποίες, όμως, και θα ξεπεράσει.

«Ανώτατε δικαστά, Πρόεδρε Κλίντον, Πρόεδρε Μπους, Πρόεδρε Ομπάμα, λαέ της Αμερικής σας ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε ο Ντ. Τραμπ στην έναρξη της ομιλίας του.

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες των ΗΠΑ, «μαζί κάνουμε μία θετική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας. Μαζί θα αποφασίσουμε τη μοίρα της Αμερικής και του κόσμου για πολλά πολλά χρόνια στο μεέλλον».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όμως, πρόσθεσε ότι «θα τα καταφέρουμε».

Είμαστε ευγνώμονες στον πρόεδρο Ομπάμα και την Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα για την ομαλή μετάβαση, υπήρξαν εξαίρετοι η σημερινή τελετή έχει κάτι εξαιρετικό γιατί δεν πρόκειται για μία μετάβαση απλή, σήμερα μεταφέρουμε την ισχύ από την Ουάσινγκτον στον λαό

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενότητας προς τον αμερικανικό λαό, λέγοντας πως σήμερα ο όρκος του σημαίνει πίστη σ’ όλους τους πολίτες.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος συμπλήρωσε πως όλα αυτά τα χρόνια οι νίκες ορισμένων ομάδων δεν ήταν και νίκες του λαού, «οι δικοί τους θρίαμβοι δεν ήταν δικοί σας. Ενώ εκείνοι γιόρταζαν δεν γινόταν το ίδιο στις οικογένειες που μοχθούσαν. Αυτά όλα αλλάζουν από τώρα. Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή, ανήκει σ εσάς, ανήκει σε καθέναν και καθεμιά που παρακολουθούν στην Αμερική».

Το μήνυμα προς τον λαό:

«Οι ΗΠΑ είναι δική σας χώρα», είπε ο Ντ. Τραμπ απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό.

Εξέφρασε την άποψη ότι αυτό που έχει πραγματικά σημασία δεν είναι ποιο κόμμα είναι στην Κυβέρνηση, αλλά αν η Κυβέρνηση ελέγχεται απ’ τον λαό.

«Η 20ή Ιανουαρίου είναι ορόσημο και θα την θυμόμαστε ως την ημέρα που ο λαός έγινε εξουσιαστής ξανά της χώρας».

Ήρθατε εκατομμύρια για να γίνετε μάρτυρες μιας ιστορικής στιγμής, υπογράμμισε ο Τραμπ, λέγοντας πως τέτοια στιγμή δεν «την έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν».

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας προς τον λαό, ο Ρεπουμπλικανός τόνισε ότι στο κέντρο αυτού του κινήματος βρίσκεται μία βαθιά πεποίθηση, «ότι υπάρχει ένα έθνος που θα υπηρετεί για τους πολίτες του».

Οι μητέρες και τα παιδιά ζούσαν σε καθεστώς φτώχειας, εργοστάσια τα οποία έκλειναν, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αποζητούσε μόνο μετρητά ενώ οι δικοί μας νέοι δεν είχαν την απαραίτητη γνώση. Αυτή η Αμερική είναι εδώ και τώρα. Είμαστε ένα έθνος και ο πόνος του καθενός είναι δικός μας πόνος, τα δικά τους όνειρα είναι και δικά μας, έχουμε μία καρδιά ένα κοινό σπίτι και ένα ένδοξο κοινό πεπρωμένο. Κοιτάζουμε μόνο το μέλλον

Τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ και οι κανόνες που θα ακολουθήσει

Κατά την πρώτη του ομιλία ως Αμερικανός Πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για χτίσιμο νέων δρόμων, γεφυρών, νέα αεροδρόμιο, νέους σιδηροδρόμους, «θα ανοικοδομήσουμε τη δική μας χώρα, θα χρησιμοποιήσουμε τα αμερικανικά εργατικά χέρια».

Οι δύο κανόνες του Ντ. Τραμπ:

Ο Ντ. Τραμπ μίλησε για δύο κανόνες που θα ακολουθήσει η Κυβέρνησή του:

«Απ’ τους Αμερικανούς στους ΑμερικανούςΑγόρασε αμερικανικά και κάνει προσλήψεις Αμερικανών».

Ο νέος Πρόεδρος σημείωσε πως δεν είναι στόχος του να επιβάλλει τον δικό του τρόπο ζωής σε κανέναν, «αλλά θέλουμε να θέσουμε ένα παράδειγμα στον κάθε ένα».

Οι στόχοι του Τραμπ:

Θα ενδυναμώσουμε όλες τις συμμαχίες και θα φτιάξουμε και νεέςΘα εξαλέιψουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία από το πρόσωπο της γηςΘα ανακαλύψουμε εκ νέου την πίστη που έχει ο ένας προς τον άλλον

Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος μίλησε για την Βίβλο, «η οποία μας διδάσκει πόσο καλό και αγαθό είναι όταν ο λαός ζει σε αρμονία. Πρέπει να έχουμε το νου μας ανοικτό και να επιδιώκουμε την αλληλεγγύη. Όταν η Αμερική είναι ενωμένη είναι ασταμάτητη».

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει καθόλου φόβος, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ είναι προστατευμένες και πάντα θα είναι λόγω του στρατού και των οργάνων της τάξης, «μα πάνω απ’ όλα εμείς είμαστε προστατευμένοι απ’ τον Θεό».

«Δεν θα δεχθούμε πολιτικούς, οι οποίοι είναι απλώς λόγια και καθόλου πράξεις» επισήμανε ο Ντ. Τραμπ στη συνέχεια της ομιλίας του λέγοντας χαρακτηριστικά πως η εποχή των κούφιων λόγων έχει παρέλθει, «τώρα είναι η ώρα της δράσης. μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Ο Τραμπ έκλεισε την ομιλία του με το εξής μήνυμα:

Εμείς δεν θα αποτύχουμε, εμείς βρισκόμαστε στις απαρχές μίας νέας χιλιετίας, έτοιμοι να ξεκλειδώσουμε το μυστήριο του διαστήματος, να επωφεληθουμε από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας,πρέπει εμείς να έχουμε κατά νου το ότι είτε είμαστε έγχρωμοι, λευκοί ή από άλλη φυλή όλοι έχουμε το κόκκινο χρώμα στο αίμα μας του πατριωτισμού. Προς όλους του Αμερικανούς, εσείς ποτέ δεν θα αγνοηθείτε ξανά στο μέλλον, η φωνή σας οι ελπίδες σας και τα όνειρα σας θα καθορίσουν το δικό μας πεπρωμένο από κοινού θα καταστήσουμε την Αμερική σπουδαία ξανά. Ο Θεός να σας ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική

Να θυμίσουμε πως λίγο πριν την ορκωμοσία του Τραμπ, πραγματοποιήθηκαν εντάσεις με επεισόδια στην Ουάσινγκτον καθώς
διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες. Με χημικά απάντησε η αστυνομία.

Photo: REUTERS/Carlos Barria

The post Τραμπ: Σήμερα η εξουσία επιστρέφει στον αμερικανικό λαό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα