Johnny Depp – Amber Heard: Οι πρώτες δηλώσεις του ηθοποιού μετά τη νίκη του και τα highlights της πολύκροτης δίκης

11:24 2/6/2022 - Πηγή: iPop

Περισσότερα από τρία χρόνια αφότου ο Johnny Depp μήνυσε την πρώην σύζυγό του, Amber Heard, για συκοφαντική δυσφήμιση για ένα άρθρο που έγραψε στην Washington Post, αναφέροντας πως είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, οι ένορκοι μετέφεραν την υπόθεση στην δικαστική αίθουσα κι εχθές, 1/6, αργά το βράδυ για εμάς, βγήκε η απόφαση! Το δικαστήριο φώναξε #JusticeForJohnnyDepp.

Μετά από έξι εβδομάδες μαρτυριών, που αντιστοιχούσαν σε 61 ώρες που παραχωρήθηκαν σε κάθε πλευρά, η πολύκροτη δίκη των Depp-Heard ήταν απλώς μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης. Το δικαστήριο έδωσε στον Depp την ευκαιρία να περιγράψει όλα όσα βίωνε σε έναν γάμο 15 μηνών και στην Heard, από την άλλη, να περιγράψει τη δική της οπτική.

Και οι δύο προσέλκυσαν θαυμαστές και σίγουρα μας χάρισαν στιγμές που θα μείνουν στο μυαλό μας χαραγμένες για πάντα. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στα highlights της πολύκροτης δίκης.

Υπέρ του Johnny Depp η ετυμηγορία: Ένοχη η Heard για συκοφαντική δυσφήμιση

Highlights δίκης Johnny Depp: Η κατάθεση του ηθοποιού

Ο Depp ήταν ο πρώτος από το ζευγάρι που κατέθεσε, ορκιζόμενος τον Απρίλιο ότι οι «ψευδείς» και «ενοχλητικές» κατηγορίες της Heard για κακοποίηση εναντίον του τον ανάγκασαν να προσφύγει στο δικαστήριο για να δείξει στους ανθρώπους ότι οι ισχυρισμοί «δεν βασίζονταν σε κανένα είδος αλήθειας».

Δίκη Johnny Depp: Η παράλληλη σχέση της Amber Heard με τον Elon Musk και το viral σκίτσο της δίκης

«Ποτέ ο ίδιος δεν έφτασα στο σημείο να χτυπήσω την κυρία Heard με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε έχω χτυπήσει ποτέ καμία γυναίκα στη ζωή μου», είπε ο Depp.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Johnny Depp (@johnnydepp)

Παραδέχτηκε ότι έκανε κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών και μερικές φορές αναφερόταν στην αυτομέθη του ως το «τέρας». Ωστόσο, υποστήριξε επίσης ότι η Heard είχε βρίσει και κατακρίνει με πολύ άσχημο τρόπο την κατάχρηση ουσιών που είχε αναγνωρίσει.

Ο Depp είπε στους ενόρκους ότι η πρώην σύζυγός του τον επέπληξε φραστικά και μερικές φορές τον «χτυπούσε». Τέλος, στην αίθουσα του δικαστηρίου έδειξαν μια φωτογραφία του Depp με μια μελανιά στο πρόσωπό του και μια δεύτερη με γρατσουνιές.

«Εάν παρέμενα να μαλώνω, τελικά, ήμουν σίγουρος ότι η σχέση μας θα είχε κλιμακωθεί σε βία, και πολλές φορές γινόταν», κατέθεσε ο Depp.

Η κατάθεση της Amber Heard

Οι δικηγόροι της Heard, ωστόσο, υποστήριξαν ότι η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών από τον Depp, και η αναξιοπιστία του, ήταν αυτά που του στοίχισαν την καριέρα του, ειδικά στην ευκαιρία του να επαναλάβει τον ρόλο του ως Captain Jack Sparrow σε μια προγραμματισμένη έκτη ταινία του franchise της Disney «Pirates of the Caribbean».

Johnny Depp – Amber Heard: Η σεξουαλική παρενόχληση με το μπουκάλι και οι φωτογραφίες με τις αιματηρές επιθέσεις

Μέσα σε δύο ημέρες εξέτασης, η Heard υποστήριξε ότι ένιωθε «το πιο όμορφο άτομο σε ολόκληρο τον κόσμο» στην αρχή της σχέσης τους. Ωστόσο, είπε ότι μια ντουζίνα από περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος της συνόδευαν τον τρόπο ζωής του Depp μαζί με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amber Heard (@amberheard)

Ισχυρίστηκε ότι τη χτυπούσε τακτικά και ότι μερικές φορές φοβόταν για τη ζωή της. Στους ενόρκους έδειξαν μηνύματα από τον Depp στον φίλο του Paul Bettany που περιέγραφαν την επιθυμία του να την πληγώσει. «Ας την πνίξουμε πριν την κάψουμε» και «μετά θα βεβαιωθώ ότι είναι νεκρή», έγραψε σε ένα.

Η Heard αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Depp ότι του πέταξε ένα μπουκάλι βότκας στην Αυστραλία και του έκοψε το πάνω μέρος του μεσαίου δακτύλου του. Μάλιστα, είπε στους ενόρκους ότι ο Depp της επιτέθηκε σεξουαλικά βάζοντας ένα μπουκάλι με ποτό στον κόλπο της. «Φοβήθηκα», είπε. «Μόλις τον είχα παντρευτεί».

Οι καταθέσεις των μαρτύρων

Αλλά η μαρτυρία των δύο ηθοποιών, ήταν ίσως λιγότερο σημαντική από τις καταθέσεις μαρτύρων που κλήθηκαν να υποστηρίξουν ή να συμπληρώσουν τους ισχυρισμούς τους.

Όσοι κατέθεσαν για τον Depp είπαν ότι δεν τον είδαν να χτυπά τη Heard, αλλά είπαν ότι είχαν δει να ζηλεύει και να θυμώνει. Η δικηγόρος του Depp Camille Vasquez προσπάθησε να υπογραμμίσει την έλλειψη ιατρικών αρχείων που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς κακοποίησης της Heard.

Σε μια σημαντική στιγμή κατάθεσης, ένας δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών αναγνώρισε ότι η ομάδα επικοινωνίας της είχε γράψει το πρώτο προσχέδιο του άρθρου της Washington Post και το δημοσίευσε στην εφημερίδα, με σκοπό να δημοσιευθεί την ίδια ημέρα που κυκλοφόρησε το Aquaman.

Οι ένορκοι άκουσαν επίσης ότι η Heard δεν είχε εκπληρώσει τη δέσμευσή της να δωρίσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων και ότι μερικά από τα χρήματα που είχαν καταβληθεί – 1,3 εκατομμύρια δολάρια – προέρχονταν από τον Elon Musk, τον οποίο η Heard είχε γνωρίσει σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά. Η Amber Heard, όμως, υποστήριξε είπε ότι σταμάτησε να πληρώνει τη δωρεά όταν ο Depp της έκανε μήνυση.

Οι διάσημοι που υποστήριξαν τις δύο πλευρές

Το μοντέλο Kate Moss εμφανίστηκε για λίγο ώστε να καταρρίψει τις φήμες ότι ο Depp την είχε σπρώξει και την είχε ρίξει κάτω από μερικές σκάλες κατά τη διάρκεια της σχέσης τους. Αλλά η ηθοποιός Ellen Barkin υποστήριξε ότι ο Depp όντως πέταξε μια φορά ένα μπουκάλι κρασί σε ένα δωμάτιο. Άλλοι μάρτυρες που είχαν προγραμματιστεί να εμφανιστούν για την Heard, συμπεριλαμβανομένων των Musk και James Franco, δεν κατέθεσαν.

«Ποτέ δεν με έσπρωξε»: Πώς η Kate Moss, μέσα σε λίγα λεπτά, κατέρριψε το επιχείρημα της Amber Heard

GETTY IMAGESJohnny Depp – Πρώτες δηλώσεις: «Έχω πίσω τη ζωή μου»

Ο Johnny Depp βρίσκεται «σε ειρήνη» και αισθάνεται ότι έχει «πίσω τη ζωή» του αφού κέρδισε την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της πρώην συζύγου Amber Heard.

«Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, οι ζωές των πιο κοντινών μου, αλλά και οι ζωές των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με στήριζαν και με πίστευαν, άλλαξαν για πάντα», είπε ο 58χρονος σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής».

«Μέσω των μέσων ενημέρωσης μου επιβλήθηκαν ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές καταγγελίες, οι οποίες προκάλεσαν ατελείωτο μίσους, αν και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον μου», συνέχισε. «Είχε ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δύο φορές μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και είχε σεισμικό αντίκτυπο στη ζωή και την καριέρα μου. Και έξι χρόνια αργότερα, οι ένορκοι μου έδωσαν πίσω τη ζωή μου. Είμαι πραγματικά ταπεινωμένος».

Μερικά πράγματα που έχουμε μάθει απ’ την δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard

Ο Depp συνέχισε εξηγώντας: «Η απόφασή μου να συνεχίσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και το αναπόφευκτο, παγκόσμιο θέαμα στη ζωή μου, πάρθηκε μόνο μετά από αρκετή σκέψη».

Όπως αποκάλυψε «στόχος» του ήταν να φανεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι «το να πει την αλήθεια» ήταν κάτι που χρωστούσε στα παιδιά και στους θαυμαστές του.

«Νιώθω ήσυχος γνωρίζοντας ότι επιτέλους το κατάφερα».

Αφού ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για την «έκρηξη αγάπης», την «κολοσσιαία υποστήριξη» και την «καλοσύνη από όλο τον κόσμο», σημείωσε, «τα καλύτερα έρχονται και ένα νέο κεφάλαιο έχει επιτέλους ξεκινήσει», ολοκλήρωσε τη δήλωσή του. «Veritas numquam perit. Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Johnny DeppAmber Heard: Οι πρώτες δηλώσεις του ηθοποιού μετά τη νίκη του και τα highlights της πολύκροτης δίκης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Johnny Depp – Amber Heard,