Instagram: Το νέο χαρακτηριστικό που δοκιμάζει για την επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών – Σκανάρισμα του προσώπου με ΑΙ

12:27 27/6/2022 - Πηγή: iPop

Στη σύγχρονη εποχή, της τεχνολογίας και της κυριαρχίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η ζωή ενός ανηλίκου παιδιού δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη. Ο ανήλικος, από πολύ νωρίς μπαίνει στον διαδικτυακό κόσμο και έρχεται αντιμέτωπος με σημαντικές προκλήσεις και κινδύνους. Έχοντας ως γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζονται να βρουν τρόπους προκειμένου να περιοριστούν τα δυσάρεστα περιστατικά που σχετίζονται με αυτές τις κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, έχει μπει σε

εφαρμογή η μέθοδος επαλήθευσης ηλικίας του Instagram, για να διασταυρώνεται η ηλικία των χρηστών του, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ΑΙ της εταιρείας Yoti, με το οποίο μπορεί να σκανάρεται το πρόσωπο.

Το Instagram ανέφερε πως έχει συνεργαστεί με τη Yoti, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ηλεκτρονική επαλήθευση ηλικίας για να διασφαλίσει το απόρρητο των χρηστών.

Το Instagram έπαθε… TikTok κι αλλάζει όλο το format του! Οι πρώτες εικόνες για το πώς θα μοιάζει

Πώς λειτουργεί η μέθοδος επαλήθευσης ηλικίας του Instagram

Όλο αυτό το πλάνο αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες είναι τουλάχιστον 13 ετών και «να διασφαλιστεί ότι οι έφηβοι και οι ενήλικες έχουν τη σωστή εμπειρία για τη δική τους ηλικιακή ομάδα», όπως αναφέρει το Instagram.

Μια από τις επιλογές που δίνονται είναι να επιλεχθούν τρεις κοινοί ακόλουθοι του χρήστη για να επιβεβαιώσουν την ηλικία του. Για το σύστημα αυτό, το οποίο ονομάζεται «social vouching», η εφαρμογή θεωρεί απαραίτητο οι ακόλουθοι να είναι τουλάχιστον 18 ετών και έχουν τρεις ημέρες για να απαντήσουν στο αίτημα. Οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν την ηλικία τους και με την ταυτότητά τους.

Το νέο χαρακτηριστικό στο Instagram που πραγματικά θα αλλάξει την εικόνα του feed σου!

«Όταν είμαστε ενήμεροι πως κάποιος είναι έφηβος (13-17 ετών), του παρέχουμε εμπειρίες κατάλληλες για την ηλικία του, όπως την αποτροπή ανεπιθύμητων επαφών με ενήλικες που δεν γνωρίζουν και τον περιορισμό των διαφημίσεων», δήλωσε η Erica Finkle, διευθύντρια διαχείρισης δεδομένων στη Meta.

Η άλλη επιλογή είναι οι χρήστες να ανεβάσουν ένα selfie βίντεο, με το οποίο η τεχνολογία Yoti υπολογίζει θα την ηλικία τους με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. «Τόσο η Meta όσο και η Yoti θα διαγράψουν την εικόνα μόλις επαληθευτεί η ηλικία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά το Instagram.

Παρά αυτές τις διαβεβαιώσεις, το σύστημα είναι βέβαιο ότι θα κριθεί αμφιλεγόμενο και θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ήδη οι χρήστες δεν εμπιστεύονται τόσο το Facebook όσο και το Instagram με τα δεδομένα τους. Επιπλέον, το AI αναγνώρισης ηλικίας του Yoti διακρίνεται για τα σφάλματα ανάλογα με το φύλο, το ηλικιακό εύρος και τον τόνο του δέρματος.

Η μέθοδος δοκιμάζεται τη δεδομένη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν γνωρίζουμε πότε – και εάν – θα κάνουν το ντεμπούτο τους επίσημα για όλους.

Η νέα αλλαγή στα Stories του Instagram που προβληματίζει

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Instagram: Το νέο χαρακτηριστικό που δοκιμάζει για την επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών – Σκανάρισμα του προσώπου με ΑΙ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα