Hostel, Airbnb ή ξενοδοχείο; Ένας οδηγός για να επιλέξεις!

15:30 29/10/2019 - Πηγή: iPop

Έχεις αποφασίσει πού θέλεις να πας διακοπές, έχεις κλείσει τα εισιτήρια σου και τώρα ψάχνεις για διαμονή. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τη διαμονή που μπορείς να κάνεις;

Hostel, Airbnb ή ξενοδοχείο; Η επιλογή για τη διαμονή εξαρτάται από εσένα ενώ και οι τρεις περιπτώσεις έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Ορισμένους δεν τους απασχολεί το μέρος που θα μείνουν καθώς το θέλουν απλώς για να κοιμούνται κάπου τα βράδια τους και να αφήνουν τα πράγματά τους, ενώ άλλοι θέλουν όλες τις ανέσεις.

Ποια είναι
η καλύτερη επιλογή για τη διαμονή που μπορείς να κάνεις;Hostel

Τα hostels μπορεί να είναι παγίδα. Υπάρχουν hostels που πραγματικά είναι αξιόπιστα, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα δεν σου προσφέρουν καμία άνεση.

Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις. Πολλά hostels -ειδικά στο εξωτερικό- είναι πραγματικά καλά κι άνετα και δεν στερούνται σε τίποτα από τα ξενοδοχεία. Μερικές φορές είναι καλύτερα και πιο οικονομικά.

Ποια τα θετικά;

Αν έχεις περιορισμένο budget ή αν απλά θέλεις να κρατήσεις τα περισσότερα χρήματά σου για τα αξιοθέατα και για το φαγητό, τότε το hostel είναι ιδανικό. Είναι η πιο φθηνή επιλογή που μπορείς να κάνεις, μπορείς να γνωρίσεις και να επικοινωνήσεις με καινούργιο κόσμο, διαφορετικό από εσένα, ειδικά αν ταξιδεύεις μόνος σου. Το hostel δεν σημαίνει ένα δωμάτιο που το μοιράζεσαι με άλλους (εκτός κι αν θέλεις), καθώς υπάρχουν πολλά hostels που προσφέρουν ιδιωτικά δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και είναι εξίσου φθηνά.

Και ποια είναι τα αρνητικά;

Ακόμη κι αν έχεις ιδιωτικό δωμάτιο, δεν υπάρχει τόση ιδιωτικότητα όπως σε ένα ξενοδοχείο ή σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο/σπίτι στο Airbnb. Πολλές φορές υπάρχει αρκετή φασαρία που μπορεί να σε ενοχλεί τα βράδια ενώ άλλες φορές δεν προσφέρεται ιδιωτικό μπάνιο.

Photo: unsplash/Marcus Loke

Το hostel μπορεί να είναι καλή επιλογή αν:

Έχεις περιορισμένο budget.Προτιμάς να ξοδέψεις τα χρήματά σου στα αξιοθέατα, στο shopping και στο φαγητό.Δεν σκοπεύεις να μένεις για πολλές ώρες στο δωμάτιο.Δεν σε απασχολεί να «θυσιάσεις» λίγο την ιδιωτικότητά σου και να κάνεις εξοικονόμηση.

Συμβουλές για low-budget ταξίδια!

Ενοικιαζόμενο δωμάτιο

Υπηρεσία όπως το Airbnb έχει αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Υπάρχουν αρκετοί ντόπιοι που νοικιάζουν ένα δωμάτιο ή ένα σπίτι για όσες μέρες θέλεις εσύ. Είναι μια καλή επιλογή αν ταξιδεύεις με μια μεγάλη παρέα ή με τον σύντροφό σου ή ακόμη και μόνος σου.

Ποια είναι τα θετικά;

Τα περισσότερα δωμάτιο έχουν free wifi, πρόσβαση σε χώρο κουζίνας, αλλά και σε καθαρές πετσέτες, πιστολάκι για τα μαλλιά… ανέσεις που έχεις σε ένα ξενοδοχείο.

Ο χώρος είναι πιο μεγάλος συνήθως ενώ τις περισσότερες φορές οι οικοδεσπότες σου προσφέρουν πρωινό, χάρτες, σε καθοδηγούν. Παράλληλα, βλέπεις φωτογραφίες και διαβάζεις κριτικές πριν κάνεις την κράτησή σου από προηγούμενους ταξιδιώτες και αυτό είναι πέρα για πέρα βοηθητικό.

Και ποια είναι τα αρνητικά;

Δεν μπορείς να ζητήσεις να σε μεταφέρουν σε άλλο δωμάτιο, όπως ίσως συμβαίνει σε ένα hostel ή ένα ξενοδοχείο. Παράλληλα, μπορεί εσύ να νοικιάσεις μόνο το ένα δωμάτιο στο σπίτι και σε ένα άλλο δωμάτιο του ίδιου σπιτιού, μπορεί να μένει κάποιος άλλος ταξιδιώτης που δεν γνωρίζεις ή οι οικοδεσπότες κι αυτό θα πρέπει να το λάβεις υπόψιν σου.

Πότε το ενοικιαζόμενο δωμάτιο/σπίτι είναι ιδανικό για σένα;

Όταν δεν σε απασχολεί να ζήσεις μια μικρή περιπέτεια.Όταν ταξιδεύεις με μεγάλη παρέα.Όταν θέλεις περισσότερη ιδιωτικότητα από αυτήν που προσφέρει το hostel.Όταν προτιμάς να ζήσεις σαν ντόπιος έστω και για λίγο.Ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο είναι η πιο ακριβή επιλογή αλλά πολλές φορές η πιο άνετη και safe. Ξέρεις ακριβώς πού πας και με τι θα έρθεις αντιμέτωπος.

Παράλληλα, είναι πιο ευέλικτο καθώς μπορείς να αλλάξεις και δωμάτιο πιο εύκολα, αν κάτι δεν σου αρέσει ενώ έχει πολλές παροχές που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Ποια είναι τα θετικά του ξενοδοχείου;

Τα standards είναι πιο υψηλά και είναι πιο ασφαλές. Παρέχουν παροχές και ασφάλεια και όλες τις ανέσεις που θέλεις. Παράλληλα, είναι πολύ απλό, εύκολο και γρήγορο να κλείσεις ένα δωμάτιο και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις βρώμικες πετσέτες ή τα σεντόνια.

Συνήθως έχει τηλεόραση, wifi, πιστολάκι για τα μαλλιά, σίδερο και ό,τι άλλο χρειαστείς.

Και ποια είναι τα αρνητικά;

Η τιμή! Συνήθως είναι πιο ακριβή η διαμονή ενώ το φαγητό τις περισσότερες φορές είναι…. απλησίαστο.

Είναι ιδανικό για σένα αν:

Είσαι πιο άνετος με το budget.Θέλεις να έχεις τις ανέσεις σου και περνάς χρόνο στο δωμάτιο όταν ταξιδεύεις.Η ιδωτικότητα είναι πολύ σημαντική για σένα.Δεν έχεις πολύ χρόνο για να κάνεις την έρευνά σου για κάποιο hostel ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο.Διαβάστε επίσης:

Οι πιο κουλές περιγραφές σπιτιών που βρήκαμε στο Airbnb!

Photo: unsplash/Sylwia Pietruszka

Το άρθρο Hostel, Airbnb ή ξενοδοχείο; Ένας οδηγός για να επιλέξεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα