H φιλία μας τελείωσε- είναι πλέον τοξική

14:33 6/4/2014 - Πηγή: iPop

Ο καθένας μας έχει τα δικά του όρια και το τι θεωρεί ο καθένας τοξικό είναι υποκειμενικό. Μερικές φορές μάλιστα, το δέσιμο μ” έναν άλλον άνθρωπο μπορεί να είναι τόσο δυνατό που να αντισταθμίζει τα αρνητικά του άλλου. Ως εκ τούτου, τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να θέλεις- πρέπει, να βάλεις μια φιλία στην άκρη – είναι μόνο προτάσεις. Ωστόσο, αν περπατάς πάνω σ ένα τεντωμένο σκοινί, ίσως τα παρακάτω σημάδια να σε βοηθήσουν να δεις τη σχέση σου με κάποιους ανθρώπους μ” άλλη ματιά!

Αισθάνεσαι στραγγισμένος

Υπάρχουν φίλοι που έχουν την τάση να εκπέμπουν αρνητική ενέργεια, και μπορεί να σε

τραβάνε στη δίνη των δικών τους ανθυγιεινών συνηθειών. Είναι μια συναισθηματική επένδυση και στην προκειμενη περίπτωση πρέπει να σκεφτείς αν αξίζει τον κόπο. Ίσως να αξίζει, αλλά αν δεν είσαι σίγουρος/η ότι το δέσιμο σας, επισκιάζει αυτά τα ζητήματα, ίσως ήρθε η ώρα να το βάλεις στα πόδια και να αφήσεις την φίλη-φίδι να βγάλει όλη τη σκοτεινιά και καταχνιά της στο επόμενο θύμα!

Δεν αισθάνεσαι υποστήριξη

Ακόμα και αν οι άλλοι δεν συμφωνούν με τις επιλογές σου, ελπίζουμε να αισθάνεσαι υποστήριξη και αποδοχή για το ποιος είσαι και τι κάνεις. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι κομμάτι μίας φιλίας όπου ο άλλος σε κατακρίνει, σε μειώνει και σε κοροϊδεύει όλη την ώρα! (και αν είσαι τελείως άτυχος όλα αυτά δεν τα κάνει μόνο μπροστά σου αλλά και πίσω από την πλάτη σου!) Βάλε αθλητικά παπούτσια λοιπόν, και ξεκίνα να τρέχεις!

Αισθάνεσαι προσωπικά προσβεβλημένος

Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με εκείνους που υποστηρίζουν διαφορετικές θεωρήσεις του κόσμου, θρησκευτικές πεποιθήσεις και πολιτικές ιδεολογίες. Οι αντίθετες απόψεις, περιλαμβάνουν τη συνομιλία και παθιασμένες «συζητήσεις» μπορεί να προκύψουν. Η σύγκρουση προκύπτει όμως, όταν ο ένας από τους δύο πάρει τα λόγια προσωπικά. Τη μια στιγμή διαφωνείς με τον φίλο σου σχετικά με τις βάσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και την επόμενη στιγμή, σε αποκαλεί ηλίθιο. Μερικές φορές είναι καλύτερο να μείνεις μακριά από τα καυτά θέματα, αλλά αν παρατηρήσεις ότι αυτό το είδος της αντιπολιτευτικής προσέγγισης συνεχώς διαπερνά το διάλογο, μια φιλία μπορεί σίγουρα να γίνει τεταμένη… το θέμα είναι μέχρι που εσύ επιτρέπεις να φτάσει!

Αισθάνεσαι άβολα όταν είναι ο/η φίλος/η σου, μαζί σου

Το να αισθάνεσαι άβολα κοντά σ” έναν άνθρωπο μπορεί να εξηγηθεί με φυσικούς τρόπους, λέει η Dr. Irene S. Levine. Μπορεί να φοβάσαι να είσαι κοντά στο φίλο σου και να αρχίσεις να εμφανίζεις συνεχώς πονοκεφάλους και στομαχόπονους. Αυτή θα ήταν μια σαφής ένδειξη ότι η σχέση σας είναι αμφισβητήσιμη. «Νομίζω ότι οι περισσότεροι φίλοι θα είναι πολύ αναστατωμένοι εάν ο φίλος τους δεν τους κατανοούσε, δεν ήταν συμπονετικός, τους εκμεταλλευόταν και δεν τους στήριζε. Υπάρχουν λοιπόν πολλά πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν κάποιον να αισθανθεί πραγματικά άβολα μέσα σε μία φιλική σχέση» τονίζει η Dr Levine. Και έλα το δούμε τώρα και στην Ελληνική πραγματικότητα, βλέπεις την Λίτσα, με την οποία είσαι φίλη εδώ και 10 χρόνια, και ξαφνικά σου έρχεται να κάνεις εμετό… θα επιμένεις να θέλεις να την συναντήσεις για πολύ καιρό; Ναι; Τότε, πρέπει να το ψάξεις λίγο παραπάνω φιλενάδα!

Αμφιβάλεις για το αν είναι αυθεντικός απέναντι σου

Αυτό μάλλον είναι και η πιο σοβαρή ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν αναρωτιέσαι αν ο φίλος σου θέλει πραγματικά να είναι φίλος σου, τότε αυτό ακούγεται σαν μια συνταγή για την καταστροφή. Παρατήρησε προσεκτικά, οι πράξεις του φίλου σου συσχετίζονται με τα λόγια του; Γιατί στα λόγια όλοι καλοί είναι…

Πιστεύεις ότι προσπαθεί να σε εκμεταλλευτεί

Run Forest Run! Αν αισθάνεσαι πως ο κολλητός σου φίλος Μιχάλης, προσπαθεί να σε εκμεταλλευτεί, είτε γιατί πληρώνεις, είτε γιατί φέρνεις ωραίες φίλες σου μαζί όταν πάτε για ποτά, είτε γιατί μπορείς να τον βοηθήσεις επαγγελματικά… ΤΡΕΧΑ! Μην μείνεις ούτε ένα λεπτό παραπάνω, σ” αυτή τη φιλία. Θα είσαι για πάντα το θύμα και θα πληγωθείς από πάνω! Πάντα θα σε κοιτάει και αντί για σένα θα βλέπει την τύχη του να του χαμογελάει… θέλεις κάτι τέτοιο;

The post H φιλία μας τελείωσε- είναι πλέον τοξική appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα