Fuel Pass 2: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι τρεις βασικές προϋποθέσεις και τα ποσά της επιδότησης των καυσίμων

11:42 24/7/2022 - Πηγή: iPop

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το Fuel Pass 2, το νέο επίδομα βενζίνης που θα φτάνει μέχρι και τα 100 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις των ιδιοκτητών οχημάτων.

Αυτός είναι ο δεύτερος κύκλος επιδότησης των καυσίμων και θα αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ από το πρόγραμμα αναμένεται να επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. πολίτες. Η αίτηση γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα

του gov.gr και μέσα σε τρεις ημέρες θα φανούν και τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Έξυπνοι τρόποι να σου κρατήσει περισσότερο η βενζίνη

Οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για να λάβει κάποιος το Fuel Pass 2Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ.Η επιδότηση στη βενζίνη θα γίνει με βάση τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει δηλώσεις θα πρέπει να σπεύσουν να τις υποβάλουν ώστε να τύχουν στη συνέχεια της κρατικής επιδότησης. Το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην υπάρχουν οφειλές στα τέλη κυκλοφορίας.

Το ποσό για θα κάθε δικαιούχο, που πληροί τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, είναι προσαυξημένο κατά 15 ευρώ εφόσον χρησιμοποιήσει ψηφιακή κάρτα και φθάνει έως και 100 ευρώ στις νησιωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα, η επιδότηση χορηγείται με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό μπορεί να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Τα νέα ποσά της επιδότησης καυσίμων

Τα συνολικά ποσά της επιδότησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή και το είδος του οχήματος των δικαιούχων ως εξής:

80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακής κάρτας/ 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό.100 ευρώ για κάτοχο αυτοκίνητου σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας/ 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.60 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας/ 45 ευρώ στον τραπεζικό70 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας στα νησιά με κάρτα/ 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Fuel Pass 2: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι τρεις βασικές προϋποθέσεις και τα ποσά της επιδότησης των καυσίμων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Fuel Pass 2, Ανοίγει, ϋποθέσεις,Fuel Pass 2, anoigei, ypotheseis