EKT: Δεν μειώνεται η ισοτιμία δολαρίου- ευρώ

10:04 16/4/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι δεν έχει νόημα να αλλάξει η ισοτιμία δολαρίου- ευρώ εξέφρασαν τρία μέλη της ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 4% έναντι του ευρώ από τις αρχές του Μαρτίου και κατά 6% μέσα στον τελευταίο χρόνο. Αυτό το γεγονός μειώνει συνεπώς τον πληθωρισμό που οφείλεται στις εισαγωγές στην Ευρωζώνη και κάνει δύσκολο για την ΕΚΤ να αυξήσει τις τιμές.

Αξιωματούχος της ΕΚΤ

τονίζει: «Πρέπει να αποδεχθούμε ότι η μέθοδος της συναλλαγματικής ισοτιμίας δεν δουλεύει όπως παλιότερα», δήλωσε δεύτερο στέλεχος της ΕΚΤ που δήλωσε να μην κατονομαστεί. «Με την οδό των χαμηλών επιτοκίων που έχει πάρει η Fed, μειώνεται η συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου, και χρειάζεται να αποφύγουμε ακόμη και να δοθεί η εντύπωση ότι στοχοθετούμε τη συναλλαγματική ισοτιμία».

«Το ισχυρότερο ευρώ δεν βοηθά με τον πληθωρισμό, αλλά βρισκόμαστε ακόμη σε ένα εντελώς αποδεκτό φάσμα και το πετρέλαιο τελικά μας βοηθάει».

Άλλη πηγή από την ΕΚΤ πρόσθεσε:

Μου προκαλούν ορισμένη ενόχληση οι κινήσεις που επηρεάζουν το συνάλλαγμα, σίγουρα, αλλά θα πρέπει απλά να το χειριστούμε αυτό. Υπήρξε μια συμφωνία επί της αρχής για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες που εκφράστηκε στην ανακοίνωση της G20 (του Φεβρουαρίου), αλλά ο εντεινόμενος κίνδυνος του Brexit και η αναπροσαρμογή της στάσης της Fed είχαν αποτέλεσμα σχετικά μεγάλες κινήσεις

The post EKT: Δεν μειώνεται η ισοτιμία δολαρίου- ευρώ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα