Butt acne: Τι είναι και πώς μπορείς να το αποφύγεις;

14:22 17/7/2021 - Πηγή: iPop

Οι συζητήσεις περί ακμής δεν αρέσουν σε κανέναν κι αρκετές φορές είμαι σίγουρη πως σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα. Το butt acne, όμως, ή αλλιώς τα σπυράκια στους γλουτούς είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Τα καλά νέα; Υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείς!

Butt acne: Τι είναι και από τι προκαλείται;

Έχεις ακμή; Αυτές οι μάσκες προσώπου θα καταπολεμήσουν τα σπυράκια σου σε χρόνο dt!

Oι αιτίες για την ακμή στους γλουτούς είναι παρόμοιες με εκείνες της ακμής σε άλλα σημεία του σώματος καθώς και στο πρόσωπο. Συνήθως ο ένοχος είναι ένας συνδυασμός γενετικής, φυσιολογικών ορμονικών

διακυμάνσεων, άγχους, διατροφής και των καθημερινών σου συνηθειών. Επιπλέον, τα στενά αθλητικά ρούχα και η τριβή διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο.

Ο ιδρώτας από την άσκηση δεν προκαλεί ακμή. Φρόντισε, όμως, να κάνεις ντους όσο γρηγορότερα μπορείς μετά την προπόνηση, καθώς η υγρασία που παράγεται μπορεί να ευνοήσει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Άρα το πρώτο βήμα για να απαλλαγείς από την ακμή στους γλουτούς είναι το ίδιο όπως και με την ακμή στο πρόσωπο. Κράτησε την περιοχή καθαρή και στεγνή και φρόντισε η διατροφή σου να είναι όσο το δυνατό υγιεινή και ισορροπημένη.

Γιατί σ’ απασχολεί η ακμή μετά τα 25;

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να απαλλαγείς από το butt acne;Aπολέπιση

Το σώμα μας, με εξαίρεση το λαιμό, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, μπορεί να ανεχθεί πιο ισχυρά συστατικά από το πρόσωπο. Έτσι ακόμη κι αν το δέρμα στο πρόσωπό σου δεν αντέχει τη συχνή απολέπιση, η πλάτη, οι ώμοι και πιθανότατα οι γλουτοί σου δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Διάλεξε ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ που κάνει απολέπιση αποτρέποντας και αντιμετωπίζοντας τους φραγμένους πόρους.

Βενζοϊκό υπεροξείδιο

Το πλύσιμο με το συγκεκριμένο υλικό αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό παρά τη σύντομη επαφή του με το δέρμα. Απλά να είσαι προσεκτική και ίσως να κάνεις πρώτα μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο του δέρματος. Θα σε συμβούλευα να είσαι προσεκτική με προϊόντα που περιέχουν βενζοϊκό υπεροξείδιο καθώς ορισμένοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε αυτό. Χρησιμοποίησέ το αρχικά μέρα παρά μέρα στο ντους και μετά κάθε μέρα.

Η ακμή συνδέεται με την κατάθλιψη και θέλει προσοχή!

Είσαι σίγουρη πως πρόκειται για butt acne;

Θα μπορούσε να είναι μια ασθένεια που ονομάζεται διαπυητική ιδρωταδενίτιδα. Πρόκειται για μία σύνθετη νόσο που μπορεί να μιμηθεί την ακμή που αλλιώς ονομάζεται ανάστροφη ακμή, δεν είναι, όμως, ακμή. Χαρακτηριστικά της νόσου είναι τα αποστήματα, ανοιχτές πληγές που δεν κλείνουν γρήγορα και προκαλούν ουλές και συνήθως παρουσιάζεται στους βουβώνες, τα οπίσθια, τις μασχάλες και κάτω από το στήθος. Αν λοιπόν δεν είσαι 100% σίγουρη ότι πρόκειται για ακμή, επισκέψου το δερματολόγο σου. Είναι πάντοτε η καλύτερη λύση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Butt acne: Τι είναι και πώς μπορείς να το αποφύγεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα