Beaute στην κρίση …οι γυναίκες του 2014 πληρώνουν την ομορφιά;

14:05 4/12/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί το ένα μαγαζί να κλείνει πίσω από το άλλο και οι άνεργοι στη χώρα μας να πολλαπλασιάζονται συνεχώς, η Τρόικα να ζητάει όλο και περισσότερο από την μικρή, αλλά πανέμορφη ψωροκώσταινα, να απευθύνεται στον ελληνικό λαό, λέγοντας «Κομμένα πια τα δανεικά», λεφτά να μην υπάρχουν, τα πεντοχίλιαρα να μην είναι πετσετάκια, να αλλάζουν χέρια τακτικά, αλλά κρίση μας έχει πιάσει… κρίση!

Όχι, δε γύρισα μόλις από το πρώτο τριτοτελευταίο μπουζουξίδικο που σου έρχεται στο μυαλό, αλλά από γνωστό ινστιτούτο αισθητικής. Κι όχι,

αυτή τη φορά δε πήγα να φτιάξω τα νύχια μου, πήγα με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, για έρευνα. Και το θέμα αυτής: Beaute στην κρίση! Τα κορίτσια σήμερα ξοδεύουν χρήματα για να περιποιηθούν τον εαυτό τους, τους φτάνουν και τους περισσεύουν ή προτιμούν να τα σπαταλήσουν με άλλο τρόπο; Μιλήσαμε, λοιπόν, με γυναίκες διάφορων ηλικιών και επαγγελμάτων, και φυσικά με επαγγελματίες στο χώρο της ομορφιάς, για να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Τι μας είπαν:

Σοφία, 21 ετών, φοιτήτρια

«Για τη περιποίηση του προσώπου και του σώματος μου, εμπιστεύομαι μόνο τους ειδικούς.
Κάνω καθαρισμό κάθε μήνα και ξοδεύω περίπου 60 ευρώ.»

Παναγιώτα, 32, ιδιωτική υπάλληλος

«Τα οικονομικά μου δε μου επιτρέπουν και πολλά πολλά. Κάθε τρεις βδομάδες, όμως, προσπαθώ να αποταμιεύω 20 ευρώ για να κάνω μανικιούρ και πεντικιούρ.»

Δανάη, 27 ετών, φοιτήτρια

«Δυστυχώς, έχω ξεκινήσει από την ηλικία των 14 ετών να κάνω αποτρίχωση σε αισθητικό, οπότε δε μπορώ να τη σταματήσω, γιατί έχω δει αποτελέσματα»

Μαριάννα, 23 ετών, φοιτήτρια

«Όποτε έχω χρήματα, κάνω ένα δώρο ομορφιάς στον εαυτό μου. Πάνω από 35 ευρώ, όμως, δε δίνω. Και αυτά πολλά τα θεωρώ.»

Χρύσα, 37 ετών, επιχειρηματίας

«Δεν έχω πάει ποτέ σε ινστιτούτο ομορφιάς και δε το θεωρώ σκόπιμο. Εφόσον μπορώ να τα κάνω μόνη μου γιατί να ξοδεύω μια περιουσία;»

Φωτεινή, 28, άνεργη

«Ένα κούρεμα κι αυτό άμα δεν είναι άδειο το πορτοφόλι μου. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.»

Νάνσυ, 19, φοιτήτρια

«Φυσικά και περιποιούμαι τον εαυτό μου και γι’ αυτό εμπιστεύομαι μόνο τους επαγγελματίες. Εξάλλου, δε χρειάζεται να ξοδευτείς και ιδιαίτερα, τη σήμερον ημέρα. Εγώ δίνω περίπου 40 ευρώ το μήνα για μανικιούρ. Μ’ αρέσει να έχω περιποιημένα άκρα.»

Λένα, 30, καθηγήτρια

«Γυναίκες είμαστε. Πρέπει να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, είτε μόνες μας, είτε σε επαγγελματίες. Αν έχουμε χρήματα, μία επίσκεψη σε κάποιο σαλόνι ομορφιάς είναι ιδανική. Εγώ συνήθως ξοδεύω γύρω στα 50 ευρώ το μήνα για την περιποίηση μου.»

Τι μας είπαν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με το χώρο της ομορφιάς και της περιποίησης:

«Σαφώς, η κίνηση στα ινστιτούτα ομορφιάς είναι μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όμως, η Ελληνίδα, ακόμη και να μην έχει να φάει, θα έρθει για να περιποιηθεί τον εαυτό της. Μπορεί να το κάνει μία φορά το μήνα, αλλά θα το κάνει! Γι’ αυτό, εξάλλου, έχουμε θεσπίσει κάποιες ημέρες που κάνουμε προσφορές. Για παράδειγμα, κάθε Τρίτη, έχουμε μανικιούρ-πεντικιούρ και χτένισμα, μόνο με 35 ευρώ», μας λέει η ιδιοκτήτρια σαλονιού ομορφιάς στους Αμπελόκηπους.

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ένα: η κρίση μπορεί να έχει επηρεάσει για τα καλά την καθημερινότητα και τη ζωή όλων μας γενικότερα, αλλά η πρώτη σκέψη που κάνουμε, εμείς οι γυναίκες κάθε φορά που μας περισσεύουν χρήματα στο τέλος του μήνα (κάτι που είναι αρκετά σπάνιο, αφού συνήθως, περισσεύει μήνας στο τέλος των χρημάτων), είναι να κάνουμε ένα δώρο ομορφιάς στο εαυτό μας. Κακά τα ψέμματα, είμαστε από τη φύση μας κοκέτες, κάτι που σύμφωνα με την έρευνα, άλλαξε κατά τη πάροδο του χρόνου και την αλλαγή της οικονομικής μας κατάστασης. Και αν το σκεφτείς είναι απολύτως λογικό, μη σου πω και αναγκαίο. Έπρεπε κάποια στιγμή να μάθουμε να ιεραρχούμε σωστά τις προτεραιότητες, σύμφωνα με τις ανάγκες μας και να μη ξοδεύουμε αλόγιστα, όπως κάναμε κάποτε.

Περιμένουμε και τα δικά σου σχόλια.
Εσύ, ξοδεύεις χρήματα για να περιποιηθείς τον εαυτό σου;

The post Beaute στην κρίση …οι γυναίκες του 2014 πληρώνουν την ομορφιά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα