9 φράσεις που λέμε και μας κάνουν να φαινόμαστε ανίσχυροι. Ποιες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί γι’αυτές και να κερδίσουμε σημαντικούς πόντους αυτοπεποίθησης

20:41 19/9/2022 - Πηγή: iPop

Για το κεφάλαιο αυτοπεποίθηση έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Αν είναι έμφυτη, αν χτίζεται και τι πρέπει να κάνεις αν θες να αυξήσεις τους πόντους αυτοπεποίθησης σου. Όμως τι σου στερεί την αυτοπεποίθηση; Το γνώριζες ότι κάποιες περιοριστικές πεποιθήσεις που έχεις ή κάποιες φράσεις που χρησιμοποιείς καθημερινά μπορεί να είναι αρκετές στο να σε κάνουν να πιστεύεις ότι δεν μπορείς, να σε κάνουν να μην πιστεύεις στον εαυτό σου.

Τι σου στερεί την αυτοπεποίθηση

Όλοι μας έχουμε μια μικρή φωνούλα που κατοικεί μέσα στο μυαλό μας και μας

φωνάζει τους βαθύτερους φόβους και ανασφάλειες, μας θυμίζει τι δεν μπορούμε, τι κάναμε λάθος πριν χρόνια και γενικά μια φωνούλα που μας σαμποτάρει.

Το μυαλό μας, ένα πανίσχυρο εργαλείο που ενώ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά προς όφελος μας, το αφήνουμε να κάνει τεράστιες τις περιοριστικές μας πεποιθήσεις και να μην μας επιτρέπει τη δράση και τα αποτελέσματα. Φυσικά, αν ξέρουμε ότι κάτι δεν θα το καταφέροουμε, γιατί καν να προσπαθήσουμε; Δεν θέλουμε να μας βάλουμε σε δύσκολη θέση άσκοπα. Πρέπει να παλέψουμε με αυτή τη φωνή και να φανούμε πιο δυνατοί.

FreepikΦράσεις που θα σε κάνουν να ακουστείς πιο σίγουρηΑντί να πεις: «Αυτό πρέπει να το κάνω», μπορείς να πεις: «Αυτό θέλω να το κάνω»Αντί να πεις: «Δεν μπορώ να το κάνω, να το καταφέρω» μπορείς να πεις: «Μπορώ να δοκιμάσω να το κάνω»Αντί να πεις: «Γιατί μου συμβαίνει αυτό»; , μπορείς να πεις: «Τι μάθημα προσπαθεί να μου δώσει αυτό που βιώνω τώρα»;Αντί να πεις: «Δεν θα έπρεπε να το ξανακάνω», μπορείς να πεις: «Αφού το δοκίμασα και είδα το αποτέλεσμα, μπορώ να προσπαθήσω να το κάνω κάπως αλλιώς αυτή τη φορά»Αντί να πεις: «Απέτυχα», μπορείς να πεις: «Αυτή η προσπάθεια δεν είχε το αποτέλεσμα, θα πρέπει να δοκιμάσω κάτι άλλο και τι έμαθα»;Αντί να πεις: «Μακάρι να είχα κάνει αυτό στο παρελθόν», μπορείς να πεις: «Τίποτα». Το παρελθόν ανήκει στο χθες και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’αυτό, αντίθετα μπορείς να πάρεις τα μαθήματα από το χθες, να δοκιμάζεις και να μην ξαναεπιτρέψεις τον εαυτό σου να νιώσει μετάνοια που δεν δοκίμασε. Δεν θα μάθεις ποτέ τι θα γινόταν αν…Αντί να πεις: «Αυτό δεν είναι δίκαιο», μπορείς να πεις: «Μπορώ να το αντιμετωπίσω»Αντί να πεις: «Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει», μπορείς να πεις: «Μπορώ να αλλάξω τον τρόπο που το αντιμετωπίζω»Αντί να πεις: «Ποτέ ή Πάντα», μπορείς να πεις: «Η ζωή δεν είναι ασπρόμαυρη, προσπάθησε να αποφύγεις απόλυτες εκφράσεις».

8 προτάσεις-ένεση ενίσχυσης της αυτοπεποίθησής σου

Ποιος έχει τον έλεγχο;

Στις φράσεις αυτές που πολύ συχνά λέμε και μας δίνουν αυτήν την αίσθηση ότι δεν έχουμε τη δύναμη. Ότι είμαστε θύματα, ότι πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι για να αλλάξουμε τα πράγματα, καταλαβαίνω ότι μια μικρή αλλαγή μονάχα στον τρόπο που σκεφτόμαστε και τον τρόπο που βλέπουμε ζωή μπορεί να μας απαλλάξει από τη θέση του θύματος στη θέση του νικητή.

Η μόνη διαφορά είναι στον τρόπο που χρησιμοποιούμε την γλώσσα, προς όφελός μας. Τόσο απλά δηλαδή μπορείς να κάνεις την αρχή και να κερδίσεις πόντους αυτοπεποίθησης. Να πάρεις φόρα και να ξεκινήσεις. Να πάρεις φόρα και να δεις το αποτελέσματα της δράσης σου αυτής.

Το πώς θα χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου είναι κάτι πιο απλό από αυτό που προσπαθείς να πείσεις το μυαλό σου.

Η τεχνική της ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης που θες να μάθεις και εσύ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 9 φράσεις που λέμε και μας κάνουν να φαινόμαστε ανίσχυροι. Ποιες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί γι’αυτές και να κερδίσουμε σημαντικούς πόντους αυτοπεποίθησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιες, ’αυτές,poies, ’aftes