7 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υγιής και δεν έχουν καμία σχέση με τους αριθμούς της ζυγαριάς σου

15:33 8/11/2021 - Πηγή: iPop

Είμαι σίγουρη πως όταν σκέφτεσαι την υγεία σου, φαίνεται να εστιάζεις μόνο στο βάρος σου και πόσα κιλά δείχνει η ζυγαριά. Πολύ συχνά γίνεσαι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού σου, κοιτώντας απλά τον εαυτό σου στον καθρέφτη.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σημάδια που μπορούν να μετρήσουν με ασφάλεια την υγεία σου που δεν έχουν καμία σχέση με τους αριθμούς στην ζυγαριά ή την ποσότητα της κυτταρίτιδας στους γοφούς σου. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με την οποία μπορείς να αξιολογήσεις την κατάσταση της υγεία σου και να βρεις κάτι

που μπορείς να βελτιώσεις και να αισθανθείς καλύτερα.

Απώλεια μαλλιών στις γυναίκες: Γιατί συμβαίνει και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί

7 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υγιής: Είσαι τακτική

Το να έχεις υγιεινές και τακτικές λειτουργίες του εντέρου σου είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το πεπτικό σου σύστημα αλλά και για ολόκληρο το σώμα σου. Όταν πηγαίνεις κάθε μέρα στην τουαλέτα, οι τοξίνες αποβάλλονται και τελικά αποφεύγεις η φλεγμονή να εξαπλωθεί στο σώμα σου.

Τα ούρα σου είναι καθαρά

Όταν ενυδατώνεσαι σωστά, το χρώμα των ούρων σου θα είναι ανοιχτό κίτρινο ή διαυγή και αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι τα νεφρά σου λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Κάθε φορά που βλέπεις σκούρα ούρα, πρέπει να πιεις ένα ποτήρι νερό, γρήγορα.

PexelsΣταθερή έμμηνος ρύση

Ο τυπικός κύκλος της περιόδου μπορεί να κυμαίνεται από 21 έως 35 ημέρες, οπότε αν η περίοδός σου δεν έρχεται τακτικά μεταξύ αυτών των ημερών, μπορεί να χρειαστεί να το εξετάσεις. Τακτικές, μηνιαίες περίοδοι που διαρκούν δύο έως επτά ημέρες είναι μια καλή ένδειξη ότι το αναπαραγωγικό σου σύστημα λειτουργεί βέλτιστα.

Έχεις καθαρό δέρμα

Εκτός από την ακμή των ενηλίκων, εάν αντιμετωπίζεις ορμονικές εστίες ακμής ή άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα σου, μπορεί αυτό να είναι κάποιου είδους ένδειξη ανησυχίας για την υγεία σου. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανό σου και αν δεν δείχνει ανησυχητικά σημάδια, είναι ένας εξαιρετικός δείκτης καλής υγείας.

Κρυολόγημα, γρίπη ή Covid – 19; Όλα τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ίσως έχεις κάτι πιο σοβαρό

Τρως προσεκτικά

Το να τρως προσεκτικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις αυστηρή δίαιτα. Σημαίνει απλώς ότι τρως μέχρι να χορτάσεις και μετά σταματάς. Επίσης, επιλέγεις να τρως τα φρούτα και τα λαχανικά σου αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

FreepikΑρρωσταίνεις σπάνια

Είναι φυσιολογικό να κολλάς έναν ιό ή ένα κρυολόγημα κάθε τόσο, αλλά εάν παλεύεις διαρκώς με κάτι καινούριο, το πιθανότερο είναι ότι το ανοσοποιητικό σου σύστημα φωνάζει για βοήθεια. Εάν δεν μπορείς να θυμηθείς την τελευταία φορά που αρρώστησες, πρέπει να κάνεις κάτι πολύ σωστά!

Πώς δημιουργούνται οι πέτρες στα νεφρά; Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Κοιμάσαι ήσυχη

Εάν δεν δυσκολεύεσαι να αποκοιμηθείς τις περισσότερες νύχτες, μπορείς να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό. Τα ακανόνιστα μοτίβα ύπνου μπορεί να υποδηλώνουν σοβαρά προβλήματα όπως άπνοια, αϋπνία ή διαταραχή γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υγιής και δεν έχουν καμία σχέση με τους αριθμούς της ζυγαριάς σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα