6+1 συμβουλές για να γυρίσεις όλο τον κόσμο δωρεάν! Και τα ταξίδια δε θα σε επιβαρύνουν οικονομικά ποτέ ξανά

12:13 10/2/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα μπορούσες να γυρίσεις τον κόσμο, χωρίς καν να ξοδέψεις χρήματα; Πώς να ταξιδεύεις δωρεάν και να ζήσεις το όνειρο του απόλυτου traveler χωρίς να χαλάσεις τόσα πολλά χρήματα όσα χαλάς σε κάθε σου ταξίδι στο εξωτερικό;

Αγαπάς να γυρίζεις τον κόσμο. Θα μπορούσες να είσαι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι και να ανακαλύπτεις νέα μέρη. Όμως, δεν το κάνεις λόγω χρημάτων. Και βλέπεις άλλους να το κάνουν και αναρωτιέσαι γιατί να μην μπορείς κι εσύ. Κι όμως μπορείς! Ίσως να μην μπορούμε να σου βγάλουμε τα

λεφτά που χρειάζεσαι, ωστόσο, έχουμε μερικούς τρόπους για να ταξιδεύεις δωρεάν ή ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα σε σχέση με αυτά που ξοδεύεις εν γένει στα ταξίδια σου.

Πώς να ταξιδεύεις δωρεάν;

Κάνε τα ταξίδια επάγγελμα

Βρες μία δουλειά μέσω της οποίας θα ταξιδεύεις και κάνε τα ταξίδια επάγγελμα. Κι επειδή σίγουρα σου έρχεται στο μυαλό κάποια ταξιδιωτική εκπομπή, δεν είναι αυτή η μόνη λύση. Υπάρχουν πολλές ακόμη δουλειές που έχουν να κάνουν με ταξίδια ή που πρέπει συχνά να ταξιδεύεις για τις ανάγκες της δουλειάς σου, όπως τουριστικά επαγγέλματα ή να είσαι ξεναγός, αεροσυνοδός, πιλότος, φωτογράφος, travel blogger και αρκετά ακόμη.

10 πράγματα που πρέπει να θυμάται κάθε traveler που σέβεται τον εαυτό του!

Βρες δουλειά στο εξωτερικό

Αν σκέφτεσαι να μετακομίσεις στο εξωτερικό, τότε φρόντισε να βρεις μια δουλειά εκεί, η οποία θα σου αρέσει, αλλά δε θα σε δεσμεύσει και όλη μέρα ή ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Σίγουρα έχεις ακούσει πως όταν μένεις στο εξωτερικό ταξιδεύεις πολύ πιο εύκολα απ’ όταν μένεις στη χώρα σου. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί έχεις μεγαλύτερη ανάγκη να το κάνεις, ενώ πολλές φορές σε ευνοεί και η τοποθεσία. Για παράδειγμα, αν μένεις στη νότια Γαλλία, σκέψου πόσο πιο εύκολο είναι να ταξιδέψεις έστω και για δύο – τρεις μέρες στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, που είναι τόσο κοντά.

Unsplash/ Simon Migaj

Μάθε τις δωρεάν επιλογές κάθε χώρας ή πόλης

Κάθε χώρα και πόλη του εξωτερικού σου προσφέρει κάποιες δωρεάν υπηρεσίες, όπως δωρεάν επισκέψεις σε μουσεία, πάρκα και αξιοθέατα. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις δωρεάν πράγματα, ανακαλύπτοντας τον πολιτισμό της χώρας. Πριν αρχίσεις, λοιπόν, να βγάζεις εισιτήρια και να πληρώνεις, τσέκαρε τις δυνατότητες που σου δίνει η ίδια η πόλη ή χώρα. Και φυσικά μην ξεχνάς πως τα πόδια είναι το φθηνότερο μεταφορικό μέσο!

Βολέψου με τα λίγα

Μην έχεις την απαίτηση να ταξιδέψεις και να μείνεις δωρεάν σε ξενοδοχείο. Φυσικά και δεν γίνεται. Ωστόσο, μπορείς να συμβιβαστείς και με τα λίγα, για παράδειγμα μ’ ένα hostel ή Airbnb. Επίσης, το “βολέψου” μπορεί να σημαίνει και το να μην τρως με κάθε πολυτέλεια ή να μοιραστείς τα έξοδα μ’ έναν φίλο σου που θέλει κι αυτός να ταξιδέψει στον ίδιο προορισμό, αλλά δεν έχει την οικονομική άνεση.

Hostel, Airbnb ή ξενοδοχείο; Ένας οδηγός για να επιλέξεις!

Αξιοποίησε τις γνωριμίες σου

Όταν ένας φίλος σου μένει στο εξωτερικό, είτε για δουλειά είτε για Erasmus είτε επειδή εκεί είναι η μόνιμη κατοικία του, το αξιοποιείς. Όταν σε καλεί, πηγαίνεις, δεν λες ναι, θα δούμε, ίσως, κάποια στιγμή. Οικονομικά εισιτήρια μπορείς να βρεις, αλλά δωρεάν διαμονή; Σίγουρα όχι!

Unsplash/ colton strickland

Κάνε εγγραφή στις αεροπορικές εταιρείες

Κι όμως είναι σημαντικό! Οι αεροπορικές εταιρείες επιβραβεύουν τους πελάτες τους, ειδικά αν ταξιδεύουν συχνά, κι έτσι μπορείς να κερδίσεις δώρα, μίλια, και να έχεις σημαντική έκπτωση. Είναι πιο σημαντικό απ’ όσο νομίζεις.

Τέλος, θα σου δώσουμε μια πολύ σημαντική και χρήσιμη συμβουλή. Αν σου αρέσουν τα ταξίδια, ξεκίνα να αποταμιεύεις! Δε θα σου έρθουν όλα τσάμπα και δωρεάν από τη μια μέρα στην άλλη και αν θες πραγματικά τα ταξίδια να βρίσκονται στη ζωή σου, η αποταμίευση είναι απαραίτητη. Περιόρισε τις περιττές σου ανάγκες και φρόντισε ο αριθμός στον τραπεζικό σου λογαριασμό να αυξάνεται κι όχι να μηδενίζεται συνεχώς.

Μην ξεχνάς πως κάθε ταξίδι είναι απόλαυση και δεν πρέπει να έχεις στο μυαλό σου συνεχώς το οικονομικό κομμάτι! Πριν το ταξίδι σου μπορείς να αναλύσεις τα οικονομικά σου όσο θες, κατά τη διάρκεια όμως μην το κάνεις. Απλά απόλαυσέ το!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 6+1 συμβουλές για να γυρίσεις όλο τον κόσμο δωρεάν! Και τα ταξίδια δε θα σε επιβαρύνουν οικονομικά ποτέ ξανά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα