6 τρόποι για να ξεφορτωθείς τις αράχνες από το σπίτι σου μια για πάντα!

12:46 10/7/2021 - Πηγή: iPop

Φοβάσαι τις αράχνες και δεν ξέρεις πως να τις ξεφορτωθείς; Διάβασε τα παρακάτω tips ώστε να τις απαλλάξεις μια για πάντα από τη ζωή σου!

Εάν φοβάσαι τις αράχνες ή απλά θέλεις να τις απομακρύνεις από το σπίτι σου, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις πώς να τις κρατήσεις έξω από αυτό. Είσαι τυχερός! Εδώ μοιραζόμαστε 7 απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς.

Γιατί οι αράχνες έρχονται στο σπίτι σου;

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι αράχνες δεν μπαίνουν πάντα μέσα στο σπίτι σου. Στην πραγματικότητα, μόνο το 5% των

αραχνών δεν έχουν βρεθεί ποτέ έξω.

Οι αράχνες του σπιτιού αυξάνονται σε αριθμούς όταν οι σάκοι αυγών μεταφέρονται σε έπιπλα ή οικοδομικά υλικά. Από εκεί ζευγαρώνουν και γενικά ζουν μέσα ή κάτω από το ίδιο σπίτι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί βλέπεις περισσότερες αράχνες σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου, ειδικά αν δεν προέρχονται από έξω. Υπάρχει μια εξήγηση γι ‘αυτό – οι αρσενικές αράχνες βγαίνουν σε αναζήτηση θηλυκών κατά τη διάρκεια της εποχής ζευγαρώματος. Αυτή η εποχή είναι συνήθως τέλη καλοκαιριού, αλλά ποικίλλει για κάθε είδος.

Unsplash / Peter dos SantosΠώς να απαλλαγείς από τις αράχνες;

Αν πραγματικά αντιπαθείς τις αράχνες παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σου πολλούς εύκολους τρόπους για να απαλλαγείς από αυτές.

Είδες μια αράχνη στο σπίτι; Μην τολμήσεις να τη σκοτώσεις!

1. Μετακίνησε τους κάδους

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι αράχνες αγαπούν τις μύγες. Οι κάδοι είναι ένα σημείο στο οποίο συνηθίζουν να συχνάζουν καθώς εκεί συγκεντρώνονται πάρα πολλές μύγες. Γι’ αυτό, λοιπόν, τοποθέτησε τους κάδους σου σε ένα νέο μέρος, όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σπίτι σου και κράτησέ τους κλειστούς.

2. Φύτεψε ευκάλυπτους

Μπορεί να σου αρέσει η μυρωδιά του ευκαλύπτου, αλλά οι αράχνες δεν την προτιμούν. Ο ευκάλυπτος είναι η ιδανική λύση για να απομακρύνεις τις αράχνες από το σπίτι σου και μπορείς να τον τοποθετήσεις είτε σε εσωτερικό, είτε σε εξωτερικό χώρο. Αυτός είναι ένας υπέροχος, φυσικός τρόπος για να απαλλαγείς από τις αράχνες στο σπίτι.

3. Φλούδα λεμονιού

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείς από τις αράχνες φυσικά είναι να χρησιμοποιήσεις λεμόνι. Οι αράχνες μισούν τα εσπεριδοειδή, οπότε είναι το τέλειο όπλο.

Τρίψε τη φλούδα λεμονιού σε όλα τα παράθυρα, τα ράφια και οπουδήποτε μπορεί να θέλουν να κρυφτούν. Εάν ψάχνεις, επίσης, για έναν τρόπο να απαλλαγείς από αράχνες στο υπόγειο ή στο γκαράζ, αυτό θα μπορούσε να είναι μια εύκολη λύση. Το τρίψιμο λεμονιού γύρω από τις σανίδες και τα πλαίσια των θυρών είναι ένα αρκετά αποτελεσματικό κόλπο.

Unsplash / Cole Keister4. Ξύδι

Θέλεις να φτιάξεις ένα φυσικό απωθητικό αράχνης; Πάρε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακάτεψε λευκό ξύδι και νερό και ψέκασε το μείγμα σε όλες τις μικρές ρωγμές γύρω από το σπίτι σου για να αποτρέψεις τις αράχνες να σε επισκεφτούν. Μην ανησυχείς για τη μυρωδιά, θα εξαφανιστεί μόλις στεγνώσει.

Να σου συστήσουμε τον Lucas, την αράχνη που θα θεραπεύσει την αραχνοφοβία σου! (Video)

5. Σφράγισε τις ρωγμές

Πώς μπαίνουν άραγε οι αράχνες; Οι αράχνες θα εισέλθουν στο σπίτι σoυ μέσω ρωγμών και ανοιγμάτων γύρω από παράθυρα και πόρτες. Απότρεψέ τες σφραγίζοντας τις ρωγμές.

6. Λεβάντα

Η λεβάντα μπορεί να μυρίζει υπέροχα, αλλά οι αράχνες δεν την συμπαθούν ιδιαίτερα. Γέμισε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ζεστό νερό και 7 σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντας. Στη συνέχεια ψέκασε σε περιοχές που τις επισκέπτονται πολύ συχνά οι αράχνες. Αυτό είναι ένα ωραίο κόλπο για την κρεβατοκάμαρα, καθώς θα κάνει ολόκληρο το δωμάτιο να μυρίζει υπέροχα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 6 τρόποι για να ξεφορτωθείς τις αράχνες από το σπίτι σου μια για πάντα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα