5+1 facts που δεν ήξερες για τους ήρωες των ημερών, τους νοσηλευτές!

17:55 12/5/2020 - Πηγή: iPop

12 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών κι υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζεις γι’ αυτούς. Είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής που θαυμάζουμε, όμως μερικά facts για τους νοσηλευτές σίγουρα δεν τα ‘χεις ξανακούσει. 

Σίγουρα η νοσηλευτική είναι ένα αξιοθαύμαστο επάγγελμα κι από τα σπουδαιότερα, με την πανδημία όμως του κορονοϊού φαίνεται πως το εκτιμήσαμε λίγο παραπάνω. Ωστόσο, είτε σου αρέσει σαν επάγγελμα είτε όχι και τόσο υπάρχουν κάποια facts για τους νοσηλευτές που πιθανότατα δεν γνωρίζεις, κάποιες αλήθειες που λίγοι ξέρουν,

αφού οι περισσότεροι αδιαφορούν και δεν έχουν ασχοληθεί.

Facts για τους νοσηλευτές που θα σε κάνουν να τους εκτιμήσεις παραπάνω

Παλαιότερα δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να κάνουν αυτό το επάγγελμα. 

Η πρώτη νοσηλευτική σχολή ιδρύθηκε στην Ινδία το 250 π.Χ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μόνο οι άνδρες είχαν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν τη σχολή, επειδή θεωρούνταν πιο «αγνοί» από τις γυναίκες. Τώρα, οι γυναίκες κυριαρχούν στον τομέα, σύμφωνα με τα στατιστικά.

Υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών. 

Είναι από τα πιο σημαντικά και αξιόπιστα επαγγέλματα, όμως υπάρχει τεράστια ζήτηση για νοσηλευτές γενικά κι όχι μόνο στα νοσοκομεία, όπως πολλοί νομίζουν.

Οι νοσηλευτές περπατούν κατά μέσο όρο 6 χιλιόμετρα την ημέρα. 

Φαίνεται απίστευτο κι όμως συμβαίνει. Σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα ένα νοσηλευτής περπατάει περίπου 6 χιλιόμετρα κατά τη βάρδιά του. Φυσικά αυτό είναι πολύ περισσότερο απ’ όσο περπατάει ένας μέσος άνθρωπος καθημερινά.

Unsplash/ Hush Naidoo

Είναι το πιο αξιόπιστο επάγγελμα. 

Η ετήσια έρευνα Gallup χαρακτήρισε τη νοσηλευτική ως το υψηλότερο αξιόπιστο επάγγελμα για 14η συνεχόμενη χρονιά. Οι νοσοκόμες θεωρούνται ότι έχουν υψηλά πρότυπα ηθικής και τιμιότητας από το 85% του κοινού που συμμετείχε στην έρευνα.

Η εξάντληση των νοσηλευτών είναι μεγαλύτερη απ’ όσο πιστεύεις. 

Όλοι κουράζονται στη δουλειά τους, όμως η κούραση των νοσηλευτών είναι μια κατάσταση συναισθηματικής, σωματικής και ψυχικής εξάντλησης που συμβαίνει συνήθως όταν αισθάνονται πολύ αγχωμένοι, συγκλονισμένοι και ανίκανοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ασθενών και της εν γένει δουλειάς τους.

Pexels

Η ψυχική τους υγεία δεν είναι πάντα καλή. 

Οι νοσηλευτές αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις, σοβαρές ασθένειες, συντριπτικό φόρτο εργασίας, ακόμα και θανάτους σε τακτική βάση. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ψυχική τους υγεία μεταβάλλεται συνεχώς. Φυσικά η ψυχική τους υγεία κατά την πανδημία του κορονοϊού έγινε ακόμη χειρότερη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

6.000 άνθρωποι τραγουδούν το Heroes για γιατρούς και νοσηλευτές (Video)

Photo: Unsplash/ JESHOOTS.COM

Το άρθρο 5+1 facts που δεν ήξερες για τους ήρωες των ημερών, τους νοσηλευτές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα