5 tips για να φτιάχνεις πάντα τέλειο τσάι

11:30 21/5/2021 - Πηγή: iPop

Διεθνής Ημέρα Τσαγιού η 21η Μαϊου και όλοι οι λάτρεις του τσαγιού ενωνόμαστε και απολαμβάνουμε ένα φλιτζάνι με το αγαπημένο μας ρόφημα. Ξέρεις, όμως, ποια είναι τα μυστικά για το πώς να φτιάχνεις τέλειο τσάι πάντα;

Με γάλα, με μέλι-ζάχαρη ή χωρίς, με μπισκοτάκι δίπλα ή όχι, το τελικό αποτέλεσμα και το πώς προτιμάς το τσάι σου εξαρτάται καθαρά από εσένα και το γούστο σου. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικοί βασικοί κανόνες για να φτιάχνεις πάντα ένα σωστό και απολαυστικό τσάι.

Αυτό που λένε οι ειδικοί είναι ότι στο

τέλος, ο καθένας πίνει το τσάι του όπως του αρέσει, κι αυτό είναι το σωστό.

Όμως, θα έχει σίγουρα καλύτερη γεύση, εάν ακολουθήσεις κάποια best practices όσον αφορά την παρασκευή του τσαγιού.

Πώς να φτιάχνεις τέλειο τσάι πάντα

Φρέσκο ​​νερό

Οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε πολύ νερό στον βραστήρα και στη συνέχεια φτιάχνουμε το τσάι μας. Όμως, οι ειδικοί του τσαγιού λένε πως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Όχι μόνο το να βράζεις πάρα πολύ νερό, είναι περιττή σπατάλη ενέργειας, αλλά τελικά όταν βράζουμε και βράζουμε το ίδιο νερό, κάνουμε το τσάι μας να είναι πιο φλατ και θολό στην εμφάνιση. Αντ’ αυτού, σου προτείνουμε να βράζεις κάθε φορά λίγο-λίγο νερό.

Μην βιάζεσαι

Η παρασκευή τσαγιού απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο από μερικά δευτερόλεπτα. Άστο 2 λεπτά για να απαπτυχθούν πλήρως οι γεύσεις στο φλιτζάνι σου. Εάν έχεις σκοπό μάλιστα να βάλεις και γάλα, εκεί θα πρέπει να αυξήσεις τον χρόνο στα 4-5 λεπτά.

Freepik

Γάλα – πρώτο ή τελευταίο;

Αρχικά, οι άνθρωποι έβαζαν το γάλα πρώτα για να μην σπάσει το φλιτζάνι απ’ την υψηλή θερμοκρασία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις τσάι με γάλα τώρα που το υλικό των φλιτζανιών είναι πιο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι προτιμότερο να βάζεις το γάλα στο τέλος για να αφήνεις πρώτα το τσάι να φτιαχτεί σωστά πριν αλλοιώσεις τη γεύση του.

Θαυματουργό τσάι για να χάσεις κιλά και να ανακουφίσεις το στομάχι σου!

Μπισκότο

Σε γενικές γραμμές, τα μπισκότα στο τσάι είναι μια καλή ιδέα. Τα μπισκότα βουτύρου είναι απ’ τις καλύτερες λύσεις, ενώ οι ειδικοί λένε να αποφεύγουμε τα μπισκότα με έντονες γεύσεις, όπως σοκολάτα γιατί αλλοιώνουν τη γεύση του τσαγιού.

Pexels

Σωστή αποθήκευση

Ένα καλό τσάι θα παραμείνει φρέσκο για έως και δύο χρόνια -αλλά μόνο αν το αποθηκεύσεις σωστά. Το τσάι απορροφά υγρασία από τον αέρα και μπορεί να πάρει μυρωδιές από το περιβάλλον του. Επομένως, φύλαξέ το σε στεγνό, αεροστεγές δοχείο, μακριά από έντονα αρώματα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 tips για να φτιάχνεις πάντα τέλειο τσάι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα