5 πράγματα που μπορείς να μάθεις από ένα τεστ DNA στον σκύλο!

16:32 28/12/2022 - Πηγή: iPop

Ένα τεστ DNA μπορεί να σου δώσει πολλές πληροφορίες για τις… ρίζες σου μέχρι και το πόσο ευάλωτος μπορεί να είσαι σε συγκεκριμένες ασθένειες. Και ένα τεστ DNA στον σκύλο; 5 πράγματα που σου αποκαλύπτει.

Το τεστ DNA στον σκύλο γίνεται απλώς με λίγο σάλιο και στη

συνέχεια το “διαβάζει” ένας ειδικός και σου εξηγεί! Γνωρίζοντας το γενετικό υπόβαθρο του κατοικίδιου σου μπορεί να βοηθήσει και τον κτηνίατρο σε πιθανά προβλήματα ή ασθένειες που μπορεί να προκύψουν, ενώ σίγουρα παρέχει μερικές χρήσιμες πληροφορίες.

Ειδικά αν έχεις υιοθετήσει έναν σκύλο από ένα καταφύγιο ή από τον δρόμο, το τεστ DNA στον σκύλο ίσως σου φανεί ακόμη πιο χρήσιμο.

5 πράγματα που μπορείς να μάθεις από ένα τεστ DNA στον σκύλο!Ποιοι είναι οι γονείς τουstock.tookapic.com

Η ίδια τεχνολογία με τα δακτυλικά αποτυπώματα που επιτρέπει στις Αρχές να εντοπίσουν τους ύποπτους, λειτουργεί και με το DNA στον σκύλο. Το DNA παρέχει πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν στην θετική ταυτοποίηση του σκύλου, αν τον χάσεις ποτέ (όπως λειτουργεί το μικροτσίπ) ενώ μπορεί να επιβεβαιώσει και ποιοι ήταν οι γονείς του κουταβιού σου.

Η ράτσα του σκύλου

Αν είσαι περίεργος και θέλεις να μάθεις τη ράτσα του σκύλου σου ή την “ανάμειξη” φυλών, ένα τεστ DNA θα σου λύσει όλες τις απορίες! Είναι, βεβαίως, μια πληροφορία που άλλους τους ενδιαφέρει και άλλους όχι.

Ευαισθησία σε ασθένειες

Μερικές ράτσες σκύλων έχουν γενετικές μεταλλάξεις και γι’αυτό μπορεί να έχουν μια προδιάθεση σε διάφορους κινδύνους για την υγεία. Με ένα τεστ DNA μπορείς να εντοπίσεις σε ποιες ασθένειες είναι πιο ευάλωτος ο σκύλος σου ή ακόμη κι αν έχει ευαισθησία στα πολλαπλά φάρμακα.

Αλλεργίες στο φαγητό

Ένα τεστ μπορεί να εντοπίσει αν το σκυλί σου έχει αλλεργίες σε ορισμένα φαγητά ή δυσανεξίες. Αν παρατηρήσεις χρόνια προβλήματα στον αγαπημένο σου φίλο, όπως μολύνσεις στα αυτιά, εμετός και προβλήματα στο δέρμα, τότε είναι χρήσιμο να κάνεις ένα τέτοιο ειδικό τεστ.

«Κρυμμένα» χαρακτηριστικάPexels

Ένα τεστ DNA στον σκύλο μπορεί να σου αποκαλύψει όλα τα κρυμμένα του μυστικά, χαρακτηριστικά που ούτε εσύ ως γονιός του δεν έχεις εντοπίσει. Σου παρέχει τόσες χρήσιμες πληροφορίες που έχουν ως στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής του σκύλου σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 πράγματα που μπορείς να μάθεις από ένα τεστ DNA στον σκύλο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα