5 ιστορίες γυναικών που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού και γίνονται πρότυπα δύναμης και έμπνευσης για όλους!

15:56 25/10/2022 - Πηγή: iPop

Όπως είναι γνωστό η 25η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού αλλά και ολόκληρος ο Οκτώβρης είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο. Πολλές είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν για την ασθένεια και όποτε αναφερόμαστε σε αυτή έχουμε συνηθίσει να τη συνδέουμε με μελέτες, στατιστικά, επιστημονικές αναλύσεις και δεδομένα. Όμως, αυτό που ίσως λείπει είναι το ανθρώπινο κομμάτι. Για αυτό εμείς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού σου παρουσιάζουμε κάποιες γυναίκες που έχουν βγει νικήτριες από τη νόσο και μέσα από την ιστορία τους μας εμπνέουν.

Ξέρουμε

πως ο καρκίνος του μαστού είναι μία από τις πιο συχνές ασθένειες του δυτικού κόσμου, για τις γυναίκες κυρίως, με το ποσοστό γυναικών που νοσούν να είναι μεγάλο. Το ενθαρρυντικό είναι όμως πως εκτός από το μεγάλο ποσοστό νόσησης, μεγάλο είναι και το ποσοστό ίασης και θεραπείας, καθώς τα περισσότερα είδη του καρκίνου του μαστού είναι ιάσιμα και αντιμετωπίζονται. Απόδειξη είναι όλες εκείνες οι γυναίκες που έχουν ξεπεράσει την ασθένεια και έχουν βγει πιο δυνατές και με μια σοφία που μας εμπνέει. Πάμε να δούμε 5 παραδείγματα γυναικών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και μοιράζονται κάτι από την προσωπική εμπειρία τους μαζί μας.

5 γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστούunsplashAngela Trimbur

Η 39χρονη ηθοποιός και χορεύτρια, πέρασε ένα Σαββατοκύριακο αγωνίας κατά την αναμονή των αποτελεσμάτων της βιοψίας της. Πήρε μαζί της μία καλή φίλη για να πάει να παραλάβει τα αποτελέσματα και τότε ήταν που άκουσε τη διάγνωση του γιατρού «Ναι, είναι καρκίνος». Αυτή η στιγμή που δεν πιστεύεις αυτό που ακούς και αυτομάτως βρίσκεσαι σε σοκ. Η φίλη της Angela, την αγκάλιασε και ήταν αυτή που τη βοήθησε να πάει μέχρι το αυτοκίνητο, καθώς όπως είπε η ίδια, από το σοκ δεν θυμόταν πώς να πάει στο αυτοκίνητό της.

Έπειτα από αυτό, ακολούθησαν πολλά σε αυτή την περιπέτεια, αλλά το σημαντικότερο που θέλει να μεταδώσει η Angela είναι το μήνυμα της αποδοχής. Στα μισά των θεραπειών της, είχε ελάχιστα μαλλιά, ένα φρύδι και καθόλου βλεφαρίδες. «Τότε κοιτάζοντας ξανά τον εαυτό μου σκέφτηκα: Αυτό είναι πραγματικά όμορφο, μία μεταμόρφωση!». Έτσι τονίζεται η σημασία της αποδοχής!

Erica Hart

Η διάγνωση της 34χρονης Erica έγινε στα 28 της χρόνια σε μία περίοδο, όπου προετοίμαζε τον γάμο της, ο οποίος ήταν κάποιους μήνες αργότερα. Το σοκ ήταν μεγάλο και συνοδευόταν από τρόμο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ανάγκη να δουλεύει για να πληρώνει τις ιατρικές διαδικασίες της θεραπείας, έκαναν την κατάσταση πολύ πιεστική. Παρά τις δυσκολίες πραγματοποίησε τον γάμο της, αλλά δεν είχε την κατάληξη που περίμενε, καθώς ενάμιση χρόνο μετά χώρισε. Η Erica, ως άτομο πλέον, που έχει βγει από αυτή την περιπέτεια «ευγνωμονεί» τον καρκίνο καθώς της έδειξε ποιοι αξίζουν να είναι δίπλα της. Σαν ηθικό δίδαγμα από αυτή της την εμπειρία μας λέει «Κάντε ό,τι σας κάνει να νιώθετε καλά και μην κατηγορείτε τον αυτό σας και το σώμα σας. Το σώμα σας δεν κάνει τίποτα λάθος».

Codilia Gapare

Άλλη μία γυναίκα που η στιγμή της διάγνωσης τη βρήκε στα 43 της χρόνια, ούσα επιτυχημένη επιχειρηματίας ομορφιάς και μονογονέας. Σαν μητέρα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν τα παιδιά της. Παρόλα αυτά δεν το είπε στα παιδιά αλλά ούτε και στους γονείς της. Αυτό που συμβουλεύει πλέον τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο είναι να το επικοινωνούν και να το μοιράζονται, εκτός από τα να είναι δυνατοί. Να ζητούν βοήθεια γιατί οποιαδήποτε μορφή καρκίνου δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να το περάσει μόνος του. Περνάει δυνατό μήνυμα να ζούμε δυνατά, έντονα, να μη φοβόμαστε να ζήσουμε ό,τι θέλουμε. Η δική της προσωπική οπτική, που τη βοήθησε να μη το βάλει κάτω αποτυπώνεται στα λόγια της: «Σκοπεύω να οδηγήσω αυτή τη ζωή μέχρι να οι τροχοί να βγούνε off. Μπορεί να είμαι εδώ για 2 , 10, 50 χρόνια. Αλλά επιλέγω να ζήσω!»

Bianca Muniz

Στην περίπτωση της 26χρονης τραγουδίστριας και τραγουδοποιού τα πράγματα ήταν πιο ιδιαίτερα. Ο καρκίνος την καθόρισε σαν προσωπικότητα, την έχτισε σαν το άτομο που είναι τώρα και επηρέασε την οπτική της για τη ζωή. Έχοντας επιβιώσει από τον καρκίνο του μαστού δύο φορές, μία στα 11 και μία στα 22 της δίνει θάρρος, δύναμη και έμπνευση στα πιθανά άτομα που θα το αντιμετωπίσουν. Εκείνο που θέλει όλοι να ξέρουμε είναι πως ο καθένας μας μπορεί να περάσει καρκίνο οποιουδήποτε είδους και σε οποιαδήποτε ηλικία. Η πρόληψη και οι έγκαιρες εξετάσεις είναι πολύ σημαντικές.

Paige More

H 28χρονη συνιδρύτρια του του The Breasties, μιας μη κερδοσκοπικής ένωσης για τα άτομα που νόσησαν με καρκίνο του μαστού και αναπαραγωγικό καρκίνο, είχε την εμπειρία της μαστεκτομής στα 22 της έτη. Αυτό το γεγονός ήτα καθοριστικό και τη βοήθησε να καταλάβει ποιοι άνθρωποι τη νοιάζονταν πραγματικά αλλά και την ποιότητα των σχέσεων που είχε. Νιώθοντας απόρριψη από τις φίλες της που δεν καταλάβαιναν την περιπέτειά της και ενώ χώρισε με την τότε σχέση της για τον ίδιο λόγο, ένιωθε την ανάγκη για στήριξη, κατανόηση και επικοινωνία περισσότερο από ποτέ. Για αυτό έπειτα από αυτό έγινε συνιδρύτρια της παραπάνω ένωσης. «Ήθελα να βρω κάποιον να μου πει πως μπορώ να γίνω καλά, πως θα μάθω να αγαπάω το σώμα μου». Έτσι τονίζει πως τα άτομα που πάσχουν από την ασθένεια πρέπει να αγκαλιάσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους, καθώς πια είναι ένα νέο εξίσου όμορφο άτομο.

Με αυτά τα παραδείγματα από γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, βλέπουμε πως η δύναμη και η αισιοδοξία είναι στάση ζωής. Αυτές οι γυναίκες μας διδάσκουν πώς να μετατρέπεις τα δυσάρεστα και άσχημα γεγονότα της ζωής σε δύναμη και σοφία, αποκομίζοντας εν τέλει μόνο καλά. Μας αποδεικνύουν πως αυτό που έχει την περισσότερη σημασία στη ζωή δεν είναι το τι συμβαίνει αλλά το πώς το αντιμετωπίζουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 ιστορίες γυναικών που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού και γίνονται πρότυπα δύναμης και έμπνευσης για όλους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα