5+ 1 λόγοι να πας Σπέτσες (τουλάχιστον) για ένα τριήμερο

12:32 14/8/2014 - Πηγή: iPop

Ήδη διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού (σνιφ σνιφ!), φτάσαμε αισίως στα μέσα του Αυγούστου. Αν κάνετε κακές παρέες έχουν αρχίσει και τα «Καλό χειμώνα». Ωστόσο, υπάρχει μια πρόταση για να παρατείνεις το καλοκαίρι, ακόμα κι αν τελειώνει η άδειά σου. Βάλε στο πρόγραμμά σου τις Σπέτσες. Μην υποτιμάς το νησί και το έχεις κατατάξει στην κατηγορία «προορισμός εύκολα προσβάσιμος από Αθήνα». Είναι! Αλλά είναι

πολλά ακόμα… Διάβασε ποιοι είναι οι 5 λόγοι να πας Σπέτσες και πες μας αν σε πείσαμε:

Είναι κοντά στην Αθήνα

Το ξέρουμε ότι το ξέρεις, αλλά, ξέρεις, δεν παύει να είναι ένας από τους βασικούς λόγους να πας Σπέτσες. Από τον Πειραιά 2 ή 3 ώρες με το δελφίνι, στην τιμή των 70 ευρώ. Δεν θα χάσεις τη μέρα στις μετακινήσεις και πολύ θα το εκτιμήσεις αυτό τώρα που είσαι προσανατολισμένος σε «παράταση του καλοκαιριού».

Έχουν το χρώμα των νησιών του Αργοσαρωνικού

Τι σημαίνει αυτό; Έχει την παραλία που μπορείς να περπατήσεις ρεμβάζοντας στη θάλασσα, τα γραφικά μαγαζάκια για φαγητό ή ψώνια και τον «καλό κόσμο» της πρωτεύουσας που επισκέπτεται για 3ήμερο ή έχει σπίτι στο νησί. Για φαγητό είναι πολλές οι επιλογές, από κυριλέ μαγαζιά μέχρι ταβέρνες, αλλά να σου πούμε ότι αν παρακολουθείς τη μόδα πρέπει να πας στο Spetza (με μάρκες και επιλεγμένα σχέδια που δεν βρίσκεις εύκολα ούτε στην Αθήνα) και αν σου αρέσουν τα σφολιατοειδή και ο αέρας της γαλλικής brasserie στο Άριστον.

Για την ιστορία τους

Είναι το νησί της Μπουμπουλίνας και μπορείς να επισκεφτείς το μουσείο της, για να ξεστραβωθείς και λίγο. Αλλά όχι μόνο, φέτος το περίφημο ξενοδοχείο Poseidonion κλείνει 100 χρόνια λειτουργίας και είναι κουκλίστικο, έτσι ανακαινισμένο. Επειδή οι τιμές είναι ολίγον τι τσουχτερές, κάνε ό,τι κι εμείς: τράβα φωτογραφίες.

Συνδυάζουν nightlife και «κουλτούρα»

Από τη μία, κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται το πολιτιστικό φεστιβάλ Μουσείου Μπουμπουλίνας και μπορεί να πετύχεις κάποια συναυλία που σε ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, στις 17 Αυγούστου είναι η Συναυλία του Κωστή Μαραβέγια, ενώ το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αργοσαρωνικού ξεκίνησε από το Ποσειδώνιο. Όσο για τη νυχτερινή ζωή, αναφέρουμε ενδεικτικά Stavento, Throubi, Mourayo, Brachera.

Δεν χρειάζεσαι αμάξι

Όλοι μα όλοι μετακινούνται με ποδήλατο, μηχανάκι ή γουρούνα. Αλλά κυρίως με τα πόδια. Είναι μικρό το νησί και αν σου αρέσει το περπάτημα, ενδείκνυται. Έτσι κι αλλιώς στις παραλίες θα πηγαίνεις με καραβάκι. Έχει κι αυτές τις άμαξες που σε μεταφέρουν όχι μόνο μέσα στο νησί, αλλά και σε άλλες δεκαετίες…

+ 1: Μπορείς να δεις τέτοιες εικόνες

The post 5+ 1 λόγοι να πας Σπέτσες (τουλάχιστον) για ένα τριήμερο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα