3 τεχνολογικά μέσα που θα σε βοηθήσουν να μάθεις τη νοηματική γλώσσα μόνος σου

15:26 8/5/2021 - Πηγή: iPop

Ένα από τα θετικά (αν όχι το μόνο!) που έχει φέρει η πανδημία στις ζωές μας είναι ότι ανακαλύψαμε πως όλα είναι πιθανά μέσα από το διαδίκτυο. Είδαμε παραστάσεις, ταξιδέψαμε σε μέρη και επισκεφθήκαμε μουσεία που δε μπορούσαμε να το κάνουμε με τη φυσική μας παρουσία και ανακαλύψαμε ότι το διαδίκτυο είναι μία αστείρευτη πηγή πληροφοριών, αρκεί να ξέρεις να τη χρησιμοποιείς σωστά! Ανακαλύψαμε, λοιπόν, κάποιες εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν να μάθεις τη νοηματική γλώσσα και αξίζει να τις γνωρίσεις και γιατί όχι να το δοκιμάσεις!

3 τρόποι να μάθεις τη νοηματική γλώσσα μόνος σου

Η οπτική

γλώσσα, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους κωφούς ή τα άτομα με προβλήματα ακοής, είναι ένα σύνολο κινήσεων και κινήσεων χεριών που αντιστοιχούν στην προφορική λέξη. Παρακάτω θα βρεις κάποιες εφαρμογές και video που μπορούν να σε εισάγουν σε έναν διαφορετικό αλλά πολύ όμορφο κόσμο.

Βίντεο YouTube

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους εκμάθησης της νοηματικής γλώσσας είναι μέσω των μαθημάτων του YouTube. Ο ιστότοπος φιλοξενίας βίντεο έχει δεκάδες καθηγητές που δίνουν δωρεάν μαθήματα σχετικά με τον τρόπο υπογραφής του αλφαβήτου, κοινών φράσεων, αριθμών και άλλων.

Ιστότοποι στο διαδίκτυο

Εκτός από το YouTube, το Διαδίκτυο προσφέρει επίσης πληθώρα πόρων για όσους θέλουν να μάθουν νοηματική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένων κουίζ, μαθημάτων και πολλών άλλων. Ακολουθούν τρεις χρήσιμες επιλογές που πρέπει να λάβεις υπόψη:

ASL ProStart ASLSignASL.orgKeng.grΕφαρμογές

Μπορείς ακόμα να μάθεις τη νοηματική γλώσσα χρησιμοποιώντας κάποια εφαρμογή κατεβάζοντάς στη στο κινητό σου. Το έξτρα θετικό που έχει αυτή η επιλογή είναι ότι ανά πάσα ώρα και στογμή που μπορεί να χρειαστεί να δεις κάτι έχεις τη νοηματική στο τσεπάκι! Τρεις από τις εφαρμογές που μπορείς να εξερευνήσεις είναι οι παρακάτω:

ASL CoachASL: FingerspellingMarlee Signs

Επίσης υπάρχει το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής όπου μπορείς να απευθυνθείς αν θελήσεις να μάθεις άπταιστα τη γλώσσα! Ακόμα, υπάρχει ένα video που έχουν ανεβάσει με κάποιες βασικές εκφράσεις. Το σίγουρο είναι ότι όποιον τρόπο και αν επιλέξεις είναι ένα ταξίδι που αν αποφασίσεις να κάνεις θα βγεις κερδισμένος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 τεχνολογικά μέσα που θα σε βοηθήσουν να μάθεις τη νοηματική γλώσσα μόνος σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα