3 πιθανοί λόγοι που ευθύνονται για την καθημερινή σου κούραση και πώς να τους αντιμετωπίσεις

15:42 11/4/2021 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην καθημερινή κούραση που αισθάνονται. Η υπνηλία πολύ συχνά μπορεί να είναι λόγος για να κάνεις μία επίσκεψη στο γιατρό σου ακόμα και αν νομίζεις πως δε χρειάζεται καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στην εμφάνισή της. Είναι πιθανό να μην κοιμάσαι αρκετά λόγω ενός υποκείμενου προβλήματος υγείας, όπως η άπνοια ύπνου ή η ναρκοληψία. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν 3 πιθανοί λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για την καθημερινή σου κούραση και την υπνηλία που βιώνεις.

3 λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για την καθημερινή
σου κούραση και υπνηλίαΔιατροφή

Η διατροφή είναι πολύ σημαντική καθώς μέσω της τροφής ο οργανισμός σου παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεσαι για την καθημερινότητά σου. Εάν έχεις την τάση να παραλείπεις γεύματα τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μη λαμβάνεις την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι. Ακόμα, μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων σου μπορούν να προκαλέσουν πτώση του σακχάρου στο αίμα σου, μειώνοντας έτσι την ενέργειά σου. Είναι σημαντικό να μην παραλείπεις γεύματα και εξίσου σημαντική είναι η κατανάλωση υγιεινών σνακ που ενισχύουν την ενέργεια μεταξύ των γευμάτων, ειδικά όταν αρχίζεις να νιώθεις υποτονική. Οι υγιεινές επιλογές σνακ μπορεί να περιλαμβάνουν μπανάνες, φυστικοβούτυρο, κράκερ ολικής αλέσεως, μπάρες πρωτεΐνης, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Freepik Ανεπάρκεια βιταμινών

Αν νιώθεις μία διαρκής κόπωση μπορεί να είναι ένδειξη ανεπάρκειας βιταμινών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, βιταμίνης Β-12, σιδήρου, μαγνησίου ή καλίου. Μια συνηθισμένη εξέταση αίματος μπορεί να σε βοηθήσει στον εντοπισμό μιας τέτοιας ανεπάρκειας. Σε αυτή την περίπτωση ο γιατρός σου μπορεί να σου συστήσει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και θα καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σου. Μπορείς επίσης να αυξήσεις την πρόσληψη ορισμένων τροφών που θα σου δώσουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι. Για παράδειγμα, η κατανάλωση μαλακίων, βοείου κρέατος και συκωτιού μπορεί να αντιστρέψει μια ανεπάρκεια βιταμίνης Β-12.

Unsplash/Vladislav Muslakov Έλλειψη ύπνου

Εάν κοιμάσαι συχνά αργά το βράδυ, τότε αυτή είναι μία συνήθεια που μπορεί να επηρεάσει το ενεργειακό σου επίπεδο κατά τη διάρκεια της μέρας. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια ύπνου. Το ιδανικότερο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μία ρουτίνα ύπνου η οποία θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι αρκετές ώρες και θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου. Ένα σκοτεινό, ήσυχο και άνετο δωμάτιο μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα το σκοπό αυτό. Καλό είναι επίσης να αποφύγεις οποιαδήποτε ενεργητική διαδικασία πριν κοιμηθείς όπως είναι η άσκηση ή τα τεχνολογικά μέσα οποιασδήποτε φύσης.

Φυσικά, αν κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν ευθύνονται για την καθημερινή σου κούραση και υπνηλία τότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 πιθανοί λόγοι που ευθύνονται για την καθημερινή σου κούραση και πώς να τους αντιμετωπίσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα