3 απλοί τρόποι για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να μάθεις να βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα

23:29 7/7/2021 - Πηγή: iPop

Τα social media κάνουν λόγο για το πώς να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αμέτρητοι influencers ανεβάζουν περιεχόμενο σχετικά με την αποδοχή του εαυτού μας και την σημασία της αυθεντικής εσωτερικής ομορφιάς και ιδιαιτερότητας, ενώ παράλληλα ενισχύουν τις φωτογραφίες τους με φίλτρα ομορφιάς και photoshop. Πώς λοιπόν μπορούμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όταν βομαρδιζόμαστε καθημερινά με μη ρεαλιστικά πρότυπα και standards ομορφιάς; Δες 3 tips

για το πώς να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να ανακαλύψεις τον πιο χαρούμενο εαυτό σου μέσα από την αποδοχή και την αγάπη για την εσωτερική και εξωτερική σου πραγματικότητα.

1. Απομυθοποίησε τον πλασματικό κόσμο των social media

Συνειδητοποίησα για πρώτη φορά πόσο πραγματικά ψεύτικα είναι τα social media όταν σε μια συζήτηση που είχα με τις φίλες μου αναφέρθηκε το πώς θα θέλαμε η ζωή μας να είναι και στην πραγματικότητα όπως την παρουσιάζουμε και στο Instagram. Η αλήθεια είναι πως όλοι επιλέγουμε να ανεβάσουμε τις καλύτερες και πιο αξιοσημείωτες στιγμές της ζωής μας, παραλείποντας να παρουσιάσουμε έστω και ένα μικρό μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας, των δυσκολίων που αντιμετωπίζουμε και τα εμπόδια που εμφανίζονται. 

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, για να αρχίσεις να αποδέχεσαι και να βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα είναι να  απομυθοποιήσεις την πλαστή πραγματικότητα των social media και να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις ψεύτικες εικόνες γνωστών και μη, κατανοώντας πως κανένας δεν ζει και μοιάζει όπως παρουσιάζεται στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Unsplash

Θες να είσαι πιο ευτυχισμένος; Αυτό που πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις καθημερινά για να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία

2. Σταματά να πράττεις σκεπτόμενη την εξωτερική σου εμφάνιση και άρχισε να παίρνεις αποφάσεις με βάση την εσωτερική ευεξία που σου προσφέρουν

Πολλές φορές πείθουμε τον εαυτό μας πως αν καταφέρουμε να χάσουμε αυτά τα επίμονα 5 κιλά θα είμαστε ευτυχισμένοι. Ακολουθώντας δίαιτες και εξουθενωτικά προγράμματα γυμναστικής, ζητάμε ασυνείδητα επιβεβαίωση από την εικόνα που αντικρίζουμε στον καθρέφτη και περιμένουμε να νιώσουμε ικανοποίηση με το να εξαντλούμε τον εαυτό μας. Μετά από πολλές αντίστοιχες και ανεπιτυχείς προσπάθειες, συνειδητοποίησα πως ακόμη και αν πράγματι έχανα κιλά η άλλαζα την εξωτερική μου εμφάνιση κατά ένα επιθυμητό ιδανικό, δεν κατάφερα ποτέ να νιώσω πραγματικά ευτυχισμένη και ικανοποιημένη με την πρόοδο μου. Η αλήθεια είναι πως άρχισα να νιώθω καλά, να αποδέχομαι και να αγαπάω τον εαυτό μου όταν ξεκίνησα να εστιάζω στο τι με κάνει να αισθάνομαι καλά και υγιής, ακούγοντας το σώμα μου. Σταμάτησα να βασανίζω το μυαλό και το σώμα μου παίρνοντας ακραία μέτρα για ένα αισθητικό αποτέλεσμα και άρχισα να ζω ακούγοντας το σώμα μου και διατηρώντας έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής που ταιριάζει σε εμένα, συνδυάζοντας γυμναστική και διατροφή που απολαμβάνω. Εκεί βρίσκεται το μυστικό στο πώς να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.

3. Μην  υποτιμάς τον εαυτό σου και μην αρκείσαι στο μέτριο

Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ζωή σου είσαι εσύ. Ακόμα και αν σου ακούγεται εγωιστικό, πρέπει να μάθεις να σέβεσαι αρκετά τον εαυτό σου για να τον κάνεις προτεραιότητα. Με αυτό δεν εννοώ να αγνοείς τους γύρω σου, μα να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στο τι πρέπει και στο τι θέλεις να κάνεις.

Συχνά, χανόμαστε στον γρήγορο ρυθμό της καθημερινότητας και ξεχνάμε να προσέξουμε τον εαυτό μας. Αφιέρωσε λίγο χρόνο από την κάθε σου ημέρα για να υπενθυμίσεις στον ίδιο σου τον εαυτό πόσο πραγματικά σημαντική είσαι. Κάνε κάτι που σε γεμίζει και σε κάνει να αισθάνεσαι καλά τόσο μέσα σου όσο και έξω. Μην περιμένεις από άλλους να σου δώσουν προσοχή και τρυφερότητα, φρόντισε να τα παρέχεις εσύ στον εαυτό σου με μικρές καθημερινές πράξεις. Να φέρεσαι στο σώμα και στον νου σου με την αγάπη που σου αξίζει και να είσαι περήφανη για ότι κάνουν για εσένα και για το τι καταφέρνεις κάθε μέρα που περνάει.

Unsplash

Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να μάθεις να κάνεις. Είμαστε πολύ σκληροί με τον ίδιο μας τον εαυτό και πάντα θα θέλαμε το κάτι παραπάνω. Δέξου το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι και μάθε να είσαι περήφανη για το κάθε βήμα αυτοβελτίωσης που παίρνεις. Το μόνο σίγουρο που έχεις είσαι εσύ, και είσαι μοναδική.

Υπενθύμισε στον εαυτό σου κάθε μέρα πως είσαι παραπάνω από αρκετή, είσαι εσύ. Φέρσου με ευγένεια και κατανόηση όπως θα φερόσουν σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, γίνε το αγαπημένο σου πρόσωπο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 απλοί τρόποι για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να μάθεις να βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα