«Πώς αφαιρώ λεκέδες καφέ, μελανιού και αλκοόλ;»

12:13 20/3/2014 - Πηγή: iPop

Άμεσα αντανακλαστικά και το σωστό κόλπο στον αντίστοιχο λεκέ μπορεί να σε γλιτώσει από το άγχος τελευταίας στιγμής, δηλαδή λίγο πριν βάλεις πλυντήριο. Το απόλυτο άρθρο για να μην αναρωτηθείτε ξανά « Πώς αφαιρώ λεκέδες που με ταλαιπωρούν, χωρίς να καταστρέψω τα ρούχα μου »

Καφές ή τσάι

Σε ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ αναμείξτε μία κούπα λευκού ξιδιού και μία κούπα νερό. Ψεκάστε λίγο το λεκέ, στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Έπειτα, ταμπονάρετε με αραιωμένη αμμωνία (1 κουταλιά της σούπας αμμωνία για κάθε φλιτζάνι

νερό). Σκουπίστε με ένα καθαρό, υγρό πανί και τέλος με ένα στεγνό πανί.Τσίχλα ή κερί

Εφαρμόστε ένα κομμάτι πάγου μέχρι να σκληρύνει η μάζα, στη συνέχεια ξεκολλήστε το απαλά με μια χτένα ή ένα μαχαίρι για βούτυρο. Ρίξτε λίγο καθαριστικό πιάτων για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα. Ξεπλύνετε με ένα καθαρό, υγρό πανί.Λίπος (πίτσα, σουβλάκι, ντρέσινγκ σαλάτας)

Ρίχνουμε καλαμποκάλευρο ή ταλκ επί τόπου μέχρι να απορροφηθεί. Απομακρύνετέ το με ένα στεγνό πανί.Λευκό κρασί

Βρέξτε το με νερό και λίγο καθαριστικό πιάτων. Ξεπλύνετε με ένα καθαρό, υγρό πανί.Κόκκινο κρασί

Σκουπίστε απαλά χωρίς να τρίβετε με ένα καθαρό, υγρό πανί και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να εφαρμόσετε λευκό κρασί -κι όμως. Καθαρίστε και πάλι. Ο λεκές επιμένει; Ρίξτε μαγειρική σόδα, αφήστε τη να μείνει για 20 λεπτά, και αφαιρέστε με ένα ακόμη πανί.Αλκοόλ (βότκα, τζιν)

Αναμειγνύετε 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι με 2/3 φλιτζανιού οινόπνευμα. Χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί, τρίψτε το λεκέ.Μελάνι

Βουτήξτε μια καθαρή οδοντόβουρτσα σε ένα κυπελλάκι γεμάτο από οινόπνευμα για εντριβές. Βουρτσίστε απαλά στο σημείο.

The post «Πώς αφαιρώ λεκέδες καφέ, μελανιού και αλκοόλ;» appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα