Ζητούν να παραμείνει στην Κρήτη το ελικόπτερο πυρόσβεσης

11:02 29/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Να παραμείνει σε μόνιμη βάση στην Κρήτη για τις ανάγκες πυρόσβεσης το σύγχρονο ελικόπτερο Ericson ζήτησαν Περιφέρεια και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν εγκαίρως οι καθαρισμοί των δικτύων ομβρίων και των ρεμάτων, ιδιαιτέρως στο δήμο Ηρακλείου, για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των

υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τους σεισμούς.
Μάλιστα, ο προεδρεύων αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Ηρακλείου, Γιάννης Λεονταράκης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιάννης Τζανοκωστάκης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι αρχών, υπηρεσιών, εθελοντές, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της σωστής – έγκαιρης ενημέρωσης και στα μέτρα πρόληψης φυσικών φαινομένων. Ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας και να ενισχυθεί με μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση, θέση που προτίθεται να μεταφέρει στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα