Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλάζι σε Αγιά

11:52 11/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα προβλήματα προκλήθηκαν σε καλλιέργειες του νομού Λάρισας από χαλάζι που έπεσε αυτή τη φορά στο Δήμο Αγιάς. Από τα δυο κύματα ολιγόλεπτης χαλαζόπτωσης προκλήθηκαν ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες στην Ανάβρα, Γερακάρι, Αετόλοφο και Βαθύρεμα Αγιάς.

Όπως , τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο υπεύθυνος για αγροτικά θέματα του Δήμου Αγιάς κ. Βασίλης Σμυρλής, η πρώτη χαλαζόπτωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα στην Ανάβρα, χτυπώντας και περιοχές έξω από το Γερακάρι και τον Αετόλοφο και η δεύτερη στις 6.15 το

απόγευμα στο Βαθύρεμα. Το χαλάζι που έπεσε είχε το μέγεθος φουντουκιού και προκάλεσε ζημιές σε μήλα, κεράσια, βανίλιες, ροδάκινα, αχλάδια, καλαμπόκια και βαμβάκι. Εκτός από το χαλάζι σημειώθηκε και έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε επιπρόσθετα προβλήματα στις καλλιέργειες της περιοχής. Ήδη από σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία των αναγγελιών από τους παραγωγούς στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων.



Ανάλογες ζημιές προκλήθηκαν και σε περιοχές του Δήμου Φαρσάλων και ειδικότερα σε περιοχές που βρίσκονται στα διοικητικά όρια με το νομό Φθιώτιδας και ειδικότερα με τα χωριά του Δήμου Δομοκού όπου χτυπήθηκαν από χαλάζι.

Οι νέες ζημιές έρχονται να προστεθούν σε αυτές που σημειώθηκαν προχθές σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα