Ζάκυνθος: Συνεργασία φορέων για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης

14:42 28/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρόβλημα της ηχορύπανσης ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο, ήταν το κεντρικό θέμα της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν εχθές, τοπικοί αιρετοί , στελέχη υπηρεσιών και εκπρόσωποι φορέων. Την πρωτοβουλία για τη συνέντευξη είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτ. Νιοτόπουλος, ο οποίος αιτιολόγησε την πρωτοβουλία του, θεωρώντας ότι οι μικρές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών αλλάζουν την όψη της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη επικινδυνότητα των βαρέων τροχοφόρων, όπως οι υδροφόρες, που

αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να καλύψουν περισσότερες ανάγκες, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι. Από την πλευρά των υπηρεσιακών στελεχών ο αστυνομικός διευθυντής, Τριαντάφυλλος Πανώριος, επικεντρώθηκε στις δύο βασικές εστίες πρόκλησης θορύβου, στα καταστήματα και τα δίκυκλα ,υποσχόμενος να αυξήσει τους ελέγχους για τη μείωση του προβλήματος, διευκρινίζοντας, ωστόσο, παράλληλα, ότι η παντελής εξάλειψη του θορύβου δεν είναι πραγματοποιήσιμη, ενώ, ο λιμενάρχης, Νίκος Κοκκάλας, αναφέρθηκε στην απαραίτητη συνεργασία των υπηρεσιών για καλύτερα αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα