Ζάκυνθος: Συλλήψεων συνέχεια για τη δολοφονία του αμερικανού τουρίστα

21:13 11/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην σύλληψη ενός ακόμη 1 Σέρβου που έκανε διακοπές στην Ζάκυνθο προέβησαν αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας και οι οποίοι οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελέα η οποία του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για το ξυλοδαρμό που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 23χρονου Μπακάρι Χεντερσον ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων σε εννέα.

Εν τω μεταξύ δεν απολογήθηκαν σήμερα οι κατηγορούμενοι λόγω τεχνικού προβλήματος αν και ορισμένοι μεταφέρθηκαν στην ανακρίτρια. Από

νωρίς στο χώρο του δικαστηρίου είχαν φθάσει συγγενείς των Σέρβων κρατουμένων οι οποίοι ήρθαν από την χώρα τους για να βοηθήσουν με την συνδρομή δικηγόρων την υπεράσπιση των κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία παιδιών τους .

Στο τοπικό δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και ο πρόξενος της Σερβικής πρεσβείας Μίλαν Βουκουσάβγιεβιτς ο οποίος μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ δήλωσε ότι έχει προτείνει στον αστυνομικό διευθυντή Ζακύνθου να διευκολύνει την αστυνόμευση στην περιοχή του Λαγανά με την ενίσχυση Σέρβων αστυνομικών κατά την καλοκαιρινή περίοδο προκειμένου να μην υπάρξουν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον.( φέτος ο αριθμός των τουριστών από την Σερβία θα φτάσει το 1 εκατ. )

Από τους συνηγόρους των Σέρβων κατηγορούμενων ο Λευτέρης Γιαννάτος δήλωσε ότι δεν υπήρχε καμιά πρόθεση από τους πελάτες του να επιφέρουν το θάνατο στον 23χρονο αμερικανό που βρέθηκε μαζί τους στο ίδιο μπαρ τα ξημερώματα της μοιραίας Παρασκευής .
Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα