Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση σταφυλιών από την ΕΑΣ με την ποιότητα να επηρεάζει την τιμή

13:29 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζει τη συγκέντρωση σταφυλιών εσοδείας 2016, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η παραλαβή των ποικιλιών «Αυγουστιάτης-Cabernet», ξεχωριστά, από τις 12π.μ., έως 19:00μ.μ., κατόπιν δήλωσης των ποσοτήτων.

Την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, τις ίδιες ώρες, θα γίνει η παραλαβή των υπόλοιπων κόκκινων σταφυλιών, όπως «Μαύρη Ρομπόλα», «Κατσακούλιας» και «Κουτσουμπέλι». Επίσης, από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, έως και το Σάββατο 24 του μήνα, (από 12π.μ. έως 19:00μ.μ.) θα παραλαμβάνονται οι υπόλοιπες λευκές ποικιλίες.
Για τον «Αυγουστιάτη»

των ορεινών θα ανακοινωθεί ημερομηνία κατόπι δειγματοληψίας. Η παραλαβή των ποικιλιών «Παύλος», «Λευκή Ρομπόλα» και «Αυγουστιάτης-Cabernet», θα γίνεται μόνο σε κλούβες και θα κρίνεται η γενική ποιότητα των σταφυλιών, τα οποία, θα πρέπει, να είναι το ελάχιστο, 12,5 βαθμούς.
Αν δεν πληρούνται αυτοί οι όροι θα υπάρχει επίπτωση στην τιμή, η οποία θα είναι διαφορετική για τα μέλη και τα μη μέλη της ΕΑΣΖ. Να σημειωθεί ότι τα σταφύλια θα παραλαμβάνονται μόνο με τον 13 ψήφιο κωδικό αμπελοτεμαχίου κάθε ποικιλίας και ξεχωριστά τα λευκά με τα κόκκινα, αλλιώς δεν θα μπορούν να εμπορευθούν

Keywords
Τυχαία Θέματα