«Ο Κρητικός» του Δ. Σολωμού στο Φεστιβάλ Ζακύνθου

15:47 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο Κρητικός» του Διονυσίου Σολωμού, σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και σε θεατρική διασκευή της Σοφίας Καζατζιάν, η οποία έχει και τις χορογραφίες, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 21:00μ.μ., στο λόφο του Στράνη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Φεστιβάλ Ζακύνθου-ημέρες τέχνης-καλοκαίρι 2016». Ερμηνεύουν οι: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζατζιάν και Βαλεντίνο Βαλάσης.

«Ο Κρητικός είναι ένα ποίημα της ωριμότητας του ποιητή με το οποίο η ελληνική ποίηση μπαίνει θριαμβευτικά στον πνευματικό χώρο της Ευρώπης και παίρνει τη θέση της πλάι στα

υψηλότερα υποδείγματα της ευρωπαϊκής ποίησης, συνδυάζοντας το επικό, το δραματικό και το λυρικό στοιχείο», δήλωσε σήμερα από το στούντιο της ΕΡΤ Ζακύνθου-κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής σε σύνδεση με τη «Φωνή της Ελλάδας»-η Αρμενικής καταγωγής, Σοφία Καζατζιάν. «Είναι τιμή όλων των συντελεστών που θα παρουσιάσουμε για δεύτερη φορά στη Ζάκυνθο, τη σπουδαία αυτή παράσταση και παράλληλα, μεγάλη ευθύνη, στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις, ενός από τα καλύτερα έργα του Διονυσίου Σολωμού, αλλά και του μυημένου, στον πολιτισμό, κοινού του νησιού», πρόσθεσε η ίδια. Είσοδος, 12 ευρώ (ΑμεΑ-φοιτητικό και ανέργων 10 ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα