Ζάκυνθος-Μ.Μπουζιάνου: «Να αναζητήσουν αλλού τη φοροδιαφυγή και όχι στα εμπορικά καταστήματα»

13:36 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ας μας πουν, τελικά, είμαστε φοροφυγάδες ή όχι» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου η πρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Μαγδαληνή Μπουζιάνου. Η κα Μπουζιάνου έκανε τη σχετική δήλωση, συγκρίνοντας όσα αναφέρονταν στις αρχές του καλοκαιριού περί εκτεταμένης φοροδιαφυγής σε τουριστικές περιοχές σε σχέση με τα στοιχεία που προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία, τον Αύγουστο οι εισπράξεις ΦΠΑ

από 20 ΔΟΥ σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου ξεπέρασαν κατά 62,3% τον στόχο του προϋπολογισμού, ενώ, πιο συγκεκριμένα για τη Ζάκυνθο, καταγράφεται ότι οι εισπράξεις ΦΠΑ υπερέβησαν τον στόχο του υπουργείου οικονομικών κατά 91,2%.

Όπως υποστήριξε, αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι, όταν υπάρχει κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων της, λειτουργεί με νόμιμο τρόπο και αποδίδει στο κράτος τις οφειλές του, ενώ, επίσης επεσήμανε ότι υπήρξε και αύξηση του ΦΠΑ. Αντίκρουσε δε, τους ισχυρισμούς ότι η αύξηση εσόδων ΦΠΑ οφείλεται στους εκτεταμένους ελέγχους που έγιναν την καλοκαιρινή περίοδο, αναφέροντας ότι έλεγχοι γίνονταν τακτικά και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα