Ζάκυνθος-Κεφαλονιά: Απεργιακές συγκεντρώσεις – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

13:50 12/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 10.30 το πρωί στην πρώην Νομαρχία από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ), ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, που θα ψηφιστεί την Δευτέρα στην βουλή. Συλλαλητήριο την Δευτέρα, στις 7μμ μπροστά από τα γραφεία του ΕΚΖ. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Επίσης, απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΚΚΙ) στο Αργοστόλι. Συμμετέχει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΛΜΕ-ΚΙ) με 3ωρη στάση εργασίας (11πμ-2μμ). Συλλαλητήριο την Δευτέρα στις 6μμ μπροστά από τα γραφεία του ΕΚΚΙ.

Εντωμεταξύ, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια Ζακύνθου-Κεφαλονιάς, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, τουλάχιστον, για ένα 24ωρο, αρχής γινομένης από σήμερα, με απόφαση της ΠΝΟ.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει το πολυνομοσχέδιο, όπου μεταξύ άλλων, καταργεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στην απεργία, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας. Εμείς δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να ‘’λουφάξουμε στη γωνιά μας’’. Δίνουμε άμεση, δυναμική και αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στην σημερινή απεργία και στα συλλαλητήρια την Δευτέρα», επισήμαναν, με δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Ζακύνθου, τόσο ο πρόεδρος του ΕΚΖ Γιώργος Κωνσταντίνου, όσο και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα