Ζάκυνθος: Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ για την κακοκαιρία

14:03 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Για ακόμα μία φορά προέκυψαν σοβαρά προβλήματα στο νησί, έπειτα από ανεμοστρόβιλο που πέρασε από τις περιοχές, Καταστάρι, Αλυκανά, Βανάτο, Λυκούδι, Κρυονέρι κ.α. Ζημιές έγιναν σε αγροτικές αποθήκες και τουριστικά μαγαζιά στον Αλυκανά, ενώ έκλεισαν δρόμοι από πεσμένα δέντρα και προκλήθηκαν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ», επισημαίνει η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ζακύνθου.

«Να θυμίσουμε ότι ανάλογα προβλήματα δημιουργήθηκαν της 19 Σεπτέμβρη που ξαναπέρασε ανεμοστρόβιλος από χωριά της Ζακύνθου, ενώ τα τελευταία

χρόνια, τέτοιου είδους φαινόμενα, όλο και πιο συχνά κάνουν την εμφάνιση τους, ιδιαίτερα το Φθινόπωρο», αναφέρει, επίσης, η τοπική κομματική οργάνωση, προσθέτοντας, πως, «προκύπτει, δηλαδή, έντονα η ανάγκη να δημιουργηθούν έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των κατοικιών, των δασών και του περιβάλλοντος του νησιού».
Μάλιστα, η ΤΕ ΚΚΕ Ζακύνθου, υποστηρίζει, ότι, «η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, συνειδητά ολιγωρούν σε τέτοιου είδους υποδομές, που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, αφού είναι πολιτικοί υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου και οτιδήποτε άλλο αποτελεί περιττό κόστος».
Τέλος, η κομματική οργάνωση, απαιτεί άμεσα, να γίνει καταγραφή των ζημιών και να δοθεί στο σύνολό τους αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες, να γίνει άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών στο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστούν όλα τα απαιτούμενα έργα, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα