Ζάκυνθος-Γ.Στασινόπουλος: «Με την απουσία μου αντιδρώ στην πλήρη απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

15:17 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μετά την πλήρη απαξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, με τις συνεχείς ακυρώσεις, αναβολές και τη μη έγκυρη ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων, ο Περιφερειάρχης κ.Γαλιατσάτος, ξαναχτυπά, με τον ορισμό της συνεδρίασης του συμβουλίου, αντί για την αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας στο διοικητήριο Ζακύνθου, στα ‘’σαλόνια’’ ξενοδοχείου μακριά από το κέντρο της πόλης».

Αυτά, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζακύνθου, μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος

Πολιτεία», Γιώργος Στασινόπουλος, τονίζοντας, πως, «ελπίζουμε να μην αγνοεί ο κ. Γαλιατσάτος, τη δικαστική διαμάχη της κτηματικής υπηρεσίας με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, για την χρήση του κτιρίου, στο οποίο και στεγάζεται, καθώς και να μην αγνοεί, ότι, μια τέτοια ενέργεια, δηλαδή, της μη χρησιμοποίησης της αίθουσας συμβουλίων, του εν λόγω κτιρίου, για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, δίνει επιχειρήματα υπέρ του Ελληνικού δημοσίου, κινδυνεύοντας, έτσι, το νησί να μείνει χωρίς το διοικητήριο».
Μάλιστα, αναφέρει, ότι, «ελπίζουμε να καταλαβαίνει ο κ. Γαλιατσάτος, πως, με την επιλογή ξενοδοχειακής μονάδας, μακριά από την πόλη της Ζακύνθου, δίνει την αίσθηση των διακοπών και όχι της σοβαρής και υπεύθυνης λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο, συνεδριάζοντας σε μεγάλη απόσταση από το φυσικό του χώρο στο νησί, καθιστά, σχεδόν αδύνατη και την πρόσβαση των συμπολιτών μας, οι οποίοι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες του». Προσθέτει, δε, πως, «σεβόμενος την ιστορία της Ζακύνθου, τους χρόνιους αγώνες διεκδίκησης των περιουσιακών στοιχείων της περιφέρειας, αλλά και αναλογιζόμενος, τη συνεχή υποβάθμιση του θεσμού, από την διοίκηση Γαλιατσάτου, δεν σκοπεύω να νομιμοποιήσω αυτή την απόφαση με την παρουσία μου, ενώ οι επερωτήσεις και τα θέματα προς συζήτηση που αφορούν το νησί, φυσικά θα τα διεκδικήσω σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα