Ζάκυνθος-ΕΛΜΕ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο και καταγγελία για την επίθεση στους συνταξιούχους

13:36 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δ.σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 17/10 και ώρα 7.30 μ.μ. στο (νέο) Εργατικό Κέντρο του νησιού, για να διεκδικήσουν την επιστροφή των απωλειών σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕΖ, «οι απώλειες σε όλους τους κλάδους των

εργαζομένων και στους εκπαιδευτικούς έχουν φτάσει μέχρι και το 50% την περίοδο της κρίσης. Η επίθεση στον κατώτατο μισθό είχε ως αποτέλεσμα οι αποδοχές το 2014 να είναι χαμηλότερες ακόμα και από τα κατώτατα όρια των αρχών της δεκαετίας του 1990. Αποτελεί πλέον κοινή πείρα ότι η οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση ΕΕ- εργοδοσίας και κυβέρνησης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από κανένα μεμονωμένο κλάδο,από κανένα σωματείο από μόνο του. Μόνο με κοινή και συντονισμένη δράση με στόχο την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, μπορούν οι σχεδιασμοί τους να ανατραπούν».

Το όργιο τρομοκρατίας-όπως υποστηρίζει-και την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους, καταγγέλλει το δ.σ. της ΕΛΜΕΖ. Όπως επισημαίνει η τοπική ΕΛΜΕ, «μονόδρομος για τους εργαζομένους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, είναι η συσπείρωση στα σωματεία τους. Απαίτηση των καιρών είναι να αλλάξει ο προσανατολισμός της πάλης από την κατεύθυνση ‘’όσα χάσαμε-χάσαμε, ας μην πάμε παρακάτω’’, στη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις και αναπλήρωσης των απωλειών. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε αγωνιστικά στο νέο κύμα επίθεσης που προετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-κουαρτέτο-επιχειρηματικοί όμιλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα