Ζάκυνθος: Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης για παιδικούς σταθμούς

15:01 10/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για λανθασμένη διαδικασία που δεν είναι σύννομη με τη σχετική νομοθεσία κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή Ζακύνθου εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, αναφορικά με την πρόταση επιχορήγησης των παιδικών σταθμών με το ποσό των 110.000 ευρώ, που εισηγήθηκαν ο συντονιστής του δήμου και η πρόεδρος των παιδικών σταθμών στην πρόσφατη συνεδρίαση του σώματος. Σχετική εισήγηση είχε κατατεθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος και είχε καταψηφιστεί. Η πρόταση επιχορήγησης αφορούσε, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη παιδιάτρου και διατροφολόγου.

Η

πρόεδρος των παιδικών σταθμών, Μαρία Μουζάκη, επεσήμανε ότι επιτρέπονται οι επιχορηγήσεις νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου βάσει νόμου, με τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, Π. Αβράμη, να αντιπαρατίθεται υποστηρίζοντας ότι ο νόμος έχει αναθεωρηθεί. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ζακυνθινή Αναγέννηση», Αντώνης Κασσιμάτης, εκτίμησε ότι η εν λόγω επιχορήγηση δεν πρόκειται να εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Τελικά, η επιχορήγηση των δημοτικών παιδικών σταθμών εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τη θετική ψήφο και του εκπροσώπου του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργου Κωνσταντίνου.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα