Ζάκυνθος-Δημ.Κωστακιώτης: Μέχρι τώρα δεν προκύπτει ότι η 41χρονη πέθανε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

15:59 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ που πραγματοποιεί ελέγχους για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη μάχη με τον θάνατο, χθες το πρωί, μια ζακυνθινή 41ετών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, στο οποίο μεταφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες εσπευσμένα με δυσλειτουργία πολλαπλών συστημάτων, μετά από επέμβαση για να βγάλει λάμα από το πόδι της στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Με αφορμή το θανατηφόρο περιστατικό, ένα ακόμα σοβαρό που έχει μεταφερθεί στο ΡΙΟ

και τρία ελαφρύτερα που έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ και γιατρός Δημήτρης Κωστακιώτης, δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, πως το μόνο σαφές, είναι ότι κοινό στοιχείο, στα συγκεκριμένα περιστατικά, αποτελεί η γενική νάρκωση που έχει γίνει και άρα θα ελεγχθούν τα πάντα, όπως και οι παροχές αερίων, αναφέροντας ότι έχει ανασταλεί κάθε διαδικασία στα χειρουργεία μέχρι να ξεκαθαριστεί πλήρως η όλη υπόθεση.
Όπως υποστήριξε, από τους μέχρι τώρα ελέγχους, τις δειγματοληψίες και τους σχετικούς φακέλους του ΚΕΛΠΝΟ, δεν προκύπτει από πουθενά, πως ο θάνατος της 41χρονης προήλθε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, (σ.σ. επιβεβαιώνοντας την προσεκτική αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού περιστατικού από την τοπική ΕΡΤ). Σύμφωνα με τον κ.Κωστακιώτη, το ΚΕΛΠΝΟ εξετάζει όλη τη διαδικασία από την πρώτη στιγμή, δηλ,, από τότε που έγινε η νάρκωση, μέχρι και που κατέληξε η άτυχη γυναίκα, για να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη και να υπάρξει το σχετικό και επίσημο πόρισμα.
Μάλιστα, τόνισε πως σε αυτές τις περιπτώσεις υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες που πρέπει να συνυπολογιστούν και μπορεί να έχουν προκαλέσει έντονη τοξικότητα σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ πρέπει, όπως είπε, να αποφεύγεται η εύκολη κρίση και η δαιμονοποίηση κάποιων πραγμάτων, όπως για παράδειγμα, η φαρμακευτική αγορά και η χορήγηση γενόσημων, δεδομένου ότι δεν γίνεται σε ένα νοσοκομείο να υπάρχουν μη ελεγμένα φάρμακα.
Πρόσθεσε πως ανάλογα με το πόρισμα που θα προκύψει, θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν και στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα, ενώ τέλος, ανέφερε ότι ναι μεν η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των νοσοκομείων, προκαλούν προβλήματα στο χώρο της υγείας και δικαίως διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι, όμως όλα αυτά, από μόνα τους, δεν εξηγούν και αιτιολογούν περιστατικά, όπως αυτό με την 41χρονη γυναίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα