Υποβιβασμός για την… ιστορία του Σερραϊκού μπάσκετ

22:23 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του Σερραϊκού αθλητισμού, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΑΟΣ.

Η Σερραϊκή ομάδα υποβιβάζεται μετά από 12 ολόκληρα χρόνια από τις Εθνικές κατηγορίες αφού στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 είχε τερματίσει στην 11η θέση και περίμενε μια… βοήθεια από τον Άρη που έδωσε σήμερα κρίσιμο παιχνίδι για την παραμονή του στην Α1 γυναικών. Δυστυχώς για τον ΑΟΣ, ο Άρης

γνώρισε την ήττα με 74-58 από τον Πανιώνιο, του χρόνου οι «κίτρινοι» θα αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία και δεν θα υπάρχει κενό στο βόρειο όμιλο για να το εκμεταλλευόταν ο ΑΟΣ. Έτσι η ήττα του Άρη οδηγεί στην τοπική κατηγορία τον ΑΟ Σερρών από την Α2 του Βορρά, ενώ στον αντίστοιχο όμιλο του Νότου παραμένει στην κατηγορία ο Άρης Πετρούπολης. Η αλήθεια είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι ήταν από τα δυσκολότερα στην ιστορία του συλλόγου, η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν στον αέρα αλλά στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο Κώστας Δώδος και οι παίκτριες του χωρίς να έχουν τη βοήθεια κανενός έκαναν φιλότιμη προσπάθεια αλλά η κακή πορεία στον πρώτο γύρο και ο μηδενισμός στο παιχνίδι με την Πυλαία γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο έφεραν τον υποβιβασμό.

Οι περισσότερες από τις παίκτριες που έγραψαν ιστορία με τον ΑΟΣ στο Ελληνικό μπάσκετ.

Ομάδα που έγραψε ιστορία

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΑΟΣ έχει γράψει ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ αφού ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που αγωνίστηκε στην Ευρώπη. Ο ΑΟΣ αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό κύπελλο Λιλιάνα Ρονκέτι σε δύο παιχνίδια σε Βουδαπέστη και Μόναχο, είχε επτά συνεχόμενες χρονιές στην Α1 εθνική κατηγορία με πολύ καλά αποτελέσματα ενώ είχε κατακτήσει και το Πανελλήνιο Νεανίδων στη Λάρισα την περίοδο 1986-87.

Φώτο: serresbasket.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα