Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω αποκόμισης κερδών

10:11 17/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρκετοί χρηματιστές έσπευσαν να «κλειδώσουν» τα κέρδη τους, πουλώντας συμβόλαια στο μπρέντ και στον αμερικανικό αργό, με αποτέλεσμα να ωθήσουν τις τιμές τους χαμηλότερα την Τετάρτη. Πιθανή συνάντηση του ΟΠΕΚ με άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με διαρροές στο διεθνή Τύπο.

Η Σαουδική Αραβία φέρεται να επιθυμεί την αύξηση των τιμών του πετρελαίου ενώ επανέρχεται το σενάριο για συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ

και άλλων πετρελαιοπαραγωγών, όπως η Ρωσία, εκτός του οργανισμού με στόχο το πάγωμα της παραγωγής. Παρ’ όλα αυτά πολλοί αμφιβάλλουν αν μια τέτοια συνάντηση θα αποφέρει καρπούς, επικαλούμενοι την συνάντηση του περασμένου Απριλίου. Σ’ εκείνη την συνάντηση Σαουδική Αραβία και Ιράν δεν τα βρήκαν με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Οκτωβρίου ήταν κάτω 0,77% στα 48,85 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό υποχωρούσε 0,56% στα 46,32 δολάρια στις 10 π.μ. Παρά την υποχώρηση, η τιμή του μπρέντ και του αμερικανικού αργού είναι 17% υψηλότερα σε σύγκριση με τις αρχές Αυγούστου.

Η ΒΜΙ Research ανέφερε σε έκθεσή της ότι η ζήτηση για διυλισμένα πετρελαϊκά προϊόντα στην Ασία θα αυξηθεί αλλά οι εισαγωγές από την Κίνα θα είναι αδύναμες το 3ο τρίμηνο. Μακροπρόθεσμα, οι κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου θα είναι ισχυρές καθώς η εγχώρια παραγωγή προβλέπεται να μειωθεί.

Η ελβετική τράπεζα UBS εκτιμά πως η παραγωγή του ΟΠΕΚ είναι πιθανό να μειωθεί τον Αύγουστο λόγω μείωσης στο Ιράκ και στη Νιγηρία. Η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα σε 33,39 εκατ. βαρέλια τον περασμένο μήνα, καθώς η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή της σε νέα υψηλά και το Ιράκ παρήγαγε περισσότερο πετρέλαιο, σύμφωνα με την ΙΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα