Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ρόδο – Εκτίμηση των ζημιών από το υπουργείο

17:24 19/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Yπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί στην περιοχή της Νότιας Ρόδου και κατά διαστήματα απείλησε να κάνει παρανάλωμα του πυρός ακόμη και σπίτια.

Η φωτιά που προκλήθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής έχει αποτεφρώσει μέχρι στιγμής 17.000 με 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών. Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει το χωριό «Απολακκιά», απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Στη Ρόδο πρόκεται να μεταβεί την Τρίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να αποφασίσουν τι μέτρα πρέπει να παρθούν.

Σε δηλώσεις σε δηλώσεις του το πρωί στο Mega, ο κ. Αποστόλου είχε αναφέρει ότι κλιμάκια επιφορτισμένα με την καταγραφή ζημιών θα μεταβούν άμεσα στη Ρόδο προκειμένου να καταγράψουν τις καταστροφές, ενώ σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις τόνισε, ότι αυτές που αφορούν τον ΕΛΓΑ θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, ωστόσο, ζημίες που θα καλυφθούν με άλλους τρόπους όπως ο κρατικός προϋπολογισμός θέλουν χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα