Υπό δρακόντεια μέτρα συνεχίζεται η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες (video)

20:47 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η διαδικασία για τη χορήγηση τεσσάρων αδειών σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα. Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν περί αδειοδότησης κάποιων σταθμών και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής. Από νωρίς το πρωί, οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις

τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει ο κίνδυνος καμίας διαρροής.

Gια κάθε μια από τις ηλεκτρονικές δημοπρατήσεις, υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο και γι’ αυτό εκτιμάται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε περίπου 48 ώρες, δηλαδή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανέβηκαν στα ύψη.

Ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ τόνισε ότι ο σημερινός διαγωνισμός διασφαλίζει ακριβώς ότι θα μεγιστοποιηθεί το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο και ότι θα είναι καθαροί οι όροι, ενώ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να πει σήμερα ότι θα τον αναγνωρίσει.

Για ιστορική ημέρα για την ενημέρωση και την ισονομία έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Ενημερωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Η ΝΔ υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τη διαπλοκή, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Ο διαγωνισμός είναι στον αέρα γιατί το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, θα ζουν και θα βασιλεύουν η διαπλοκή και τα πολιτικά παιχνίδια, αναφέρει το ΚΚΕ.

Τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για να νομιμοποιηθεί η λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών ζήτησε η Ένωση Κεντρώων.

Πανίσχυροι οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες και με ΣΥΡΙΖΑ, το σχόλιο της Χρυσής Αυγής.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη ο δικηγόρος του δημοσίου Γιάννης Μαντζουράνης, για τον οποίο αναφέρθηκε ότι είναι δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το ιστορικό της αδειοδότησης των καναλιών στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα