Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση

11:54 2/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο η ψηφοφορία συνοδεύτηκε από το «όχι» του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στο άρθρο που προβλέπει την επαναφορά του ασύλου. Η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το

νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έγινε κατόπιν αιτήματος της Ν.Δ.

Αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης Τσίπρα-Μητσοτάκη-Την Τετάρτη η ονομαστική ψηφοφορία (video)

Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ονομαστική ψηφοφορία αφορά στην ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, επί των άρθρων για τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων και για διαδικασία ίδρυσης, επιλογή φοιτητών και επιλογή διδασκόντων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Συμβολαιογράφων και επανακαθορισμός του νομοθετικού πλαισίου των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων.

Αίτημα από τη ΝΔ για ονομαστική ψηφοφορία σε τροπολογία για τον Κώδικα των Συμβολαιογράφων

Το νομοσχέδιο φέρνει περισσότερη δημοκρατία στα πανεπιστήμια, θεσπίζει δημοκρατικούς κανόνες και ανοίγει τα ιδρύματα στα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, σημείωσε χθες από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, ενώ κατηγόρησε την ΝΔ για ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη στην παιδεία.

Α. Τσίπρας: Περισσότερη δημοκρατία και θέσπιση ακαδημαϊκών κανόνων (video)

Ο κ. Τσίπρας τόνισε, ότι το ν/σ επαναφέρει το άσυλο, εκεί που βρισκόταν επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ για τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών, είπε, ότι κανένας φοιτητής δεν θα αποκλείεται, εάν αδυνατεί να πληρώσει.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το ν/σ, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για το θέμα του ασύλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προστατεύει τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν ως ορμητήριο τα ΑΕΙ.

Μητσοτάκης: «Φέρνετε νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τα ελληνικά πανεπιστήμια» (video)

Ιδεοληψία και αναχρονιστική αντίληψη καταλόγισε στην κυβέρνηση, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι συμφωνεί με τα δωρεάν μεταπτυχιακά για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Φώφη Γεννηματά: «Μία από τα ίδια η συζήτηση» (video)

Για οπισθοδρομικό και ιδεοληπτικό νομοσχέδιο μίλησε, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρωθυπουργός επαναφέρει νόμους της ΝΔ, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Β. Λεβέντης: Κάθε κυβέρνηση κατεδαφίζει τους νόμους της προηγούμενης

Για παλιομοδίτικο και συντηρητικό ν/σ που ενισχύει την κομματοκρατία, έκανε λόγο, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Θεοδωράκης: «Αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα» το νομοσχέδιο (video)

Το 44% των μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα είναι δωρεάν, δήλωσε χθες στο Α πρόγραμμα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Γαβρόγλου: «Επανέρχεται η Δημοκρατία στα ΑΕΙ» (audio)

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα